Újpest FC Szurkolói Blog

2015. október 19. 15:55 - afs

NB1. 12. ford.: Paks-Újpest 1-0 (0-0)

Paksi tehetetlenség

Pápa, Paks... Mikor ezek a csapatok megjelentek az első osztályban, ha jól emlékszem vissza, úgy vártunk ezeket mérközésket, hogy „Na de jó! Túrázhatunk egyet Paksra is, győzünk 2-3 góllal, behúzzuk a 3 pontot, aztán jöhet a következő megmérettetés. Jövőre meg úgyis kiesnek.” De azóta túl vagyunk már jó néhány ütközeten... és a Paks még mindig itt van. Sőt az idő múlásával lejátszott egymás elleni felépéseinket inkább nem ecsetelném, ért minket pár kellemetlen égés a Paks ellen. Szerencsénkre a veszprém megyei Vatikán FC-vel már nem kell számolnunk egy darabig.

A 11 meccsen begyűjtött 2 győzelemmel viszont nem volt kérdéses, hogy mit vártunk a csapattól (végre!) ezen a hétvégén Pakson! Még a kupabéli „velencei kín” ellenére is, amelyet már el is felejtettünk! Az elmúlt hetek esőzéseihez képest egy viszonylag jó állapotú pálya fogadta a játékosainkat az Atomvárosban ezen az estén; és kb. 400 lila a vendégszektorban! De ez még a kellemesebbik fajtája volt a meglepetéseknek.

Aztán miután a kezdő 11-ünk kivonult, érthetetlenül csodálkoztunk Mohl és Nagy T. helyén a csapatban. Ezzel csak ki szeretném emelni az edzőnk egy húzását a sok közül az elmúlt hetekben, amelyet megint nem tudunk hova tenni. A többibe most nem megyek bele inkább.

Kezdőcsapat: Balajcza - Mohl, Litauszki, Heris, Nagy T. - Balázs, Balogh, Bardhi, Hazard - Andric, Diagne

Kispad: Kovács Z., Kálnoki Kis, Nagy G., Kabát, Sankovic, Sallói, Perovic

Ebbe a Paks elleni mérkőzésbe a megszokott módon próbált belemenni a csapat, ahogy az előző meccseken. Próbáltuk a labdát többet birtokolni, gyorsan járatni azt, Diagne-t keresni. A mezőnyben több pontatlanság volt, de amúgy alacsony színvonal. Diagne helyzetét jegyezhettük fel, amikor lefordult ellenfeléről és lővését a kapus ujjheggyel tolta fölé. Szünet után a semmiből kaptunk egy gólt, amivel aztán ki is kaptunk. Igazából ezen kívül nem is volt nagyon semmi, amit említhetnénk. A lelátóról szemlélve egyáltalán nem volt érezhető, hogy itt ma a 0:0-ból többet tudunk kihozni.

Jók: Heris, Litauszki, Bardhi, Andric és Diagne. A belső védőink (megint) rengeteget melóztak Nagy T. és Mohl helyett. Bardhi labdaszerzései, cselei és előrefutásai hoztak veszélyt a támadásainkba, és az, ahogy a társakat néha megjátszotta. Andric küzdeni akarásával sem volt baj ma, sem pedig Diagne megoldásaival. Sajnálatos viszont a csapat másik része, azok a játékosok, akik nem tudnak ahhoz a feladathoz felnőni (a csapat játékához hozzátenni és/vagy a hozzáállásukkal olyat alkotni), amely egy Újpest-szintű játékostól elvárható lenne.

A sorozatos sikertelenség és egy újabb vereség után nem csoda, hogy jött volna a számonkérés. Szeretett játékosaink azonban nem jöttek ki a vendégszektorhoz, hanem inkább csak a távolról megtapsoltak minket, szurkolókat, akik időt, pénzt és energiát fektettünk abba, hogy ezt a csapatot elkísértük ide (meg még számos egyéb helyre is). Hogyan is van az a közmondás!? „Ha Mohamed nem megy a hegyhez, akkor a hegy megy Mohamedhez”, mindez lefordítva a cselekvés nyelvére.

Kiváncsian várjuk, hogy mi lesz ezután. Vajon talpra áll-e a csapat és elkezdjük-e megnyerni a meccseket, ahogyan a tavasszal és előre törni, minél előrébb a tabellan? Vagy lesz még ennél lejebb is? Lép-e valamit Roderick? Mi lesz Vignjevic vezetőedzővel? Vasas, Békéscsaba, Puskás a következő meccseink. Sok mindenre választ kaphatunk már akár szombaton a Vasas elleni hazain. Ez lesz az idei utolsó megyeri meccsünk, ugyanis a Szusza Ferenc Stadion felújítása a jövő héten kezdetét veszi. Reméljük, szépen búcsúztatjuk a D-Lelátót!

Krisz

Hajrá Újpest! Mindenhol csak a Lila!

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mndnhl.blog.hu/api/trackback/id/tr237990459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

törőfan 2015.10.20. 09:34:25

A Vasas ellen x, és Vignjevic repül....

afs 2015.10.20. 09:51:19

@törőfan: Érdekes felvetés! Mivel most a tabella legaljával játszunk 3 meccset, ebből hozni kell 7, de inkább 9 pontot. Ha ez nincs meg, akkor mehet Vignjevic...

De mégis ki a pék búbánatos lapátját hozzunk ide a címeres magyar edzőkeringőből? Kell az nekem, hogy egy Egervárit, egy Bozsikot vagy egy Bekőt kelljen eltűrnöm az újpesti padon?

törőfan 2015.10.20. 16:12:59

Rodi majd hoz egy másik szerbet vagy egy belgát....Nyakig ülünk a szarban.

afs 2015.10.21. 08:39:08

Nyakig, igen. Apad a Vignjevic-szimpátiám. Lassan, de biztosan.

És mi ez a k. sok fegyelmezési gond??? Pl. Vasiljevic, Suljic, Perovic?
Újpest FC Szurkolói Blog
süti beállítások módosítása