Újpest FC Szurkolói Blog

2015. október 14. 11:05 - afs

Magyar Kupa: Velence-Újpest ... élő

Élő közvetítésünk Velencéről

Az Eb-kvalifikációra még egy picit várnunk kell, és ez az egész selejtezősorozat kezd egy megoldhatatlan szabadulósjátékra hasonlítani, ahol a cél Franciaország. A kijutósjáték végére a játékos valószínüleg annyira elfárad, hogy végkimerülésben összeesik és gyorsan el is felejti, hogy hova akart ki (be) jutni. Magyar válogatott, én így szeretlek!

Vissza belföldi vizekre: a mennyei kupa 3. fordulója következik, az Újpest FC csapata a kalandos elnevezésű Velence - FQL System vendége lesz. A félreértések elkerülése végett még itt a legelején rögzítjük, hogy ez a Velence az a Velence, ami a Velencei-tó mellett van Fejér megyében, nem pedig az, ahol ilyen aberrált maszkos karneválokat szoktak rendezni év elején, amikor ráadásul tökhideg van.

Észnél kell lenni, mert a megye 1-es csapat a legutóbbi fordulóban a Pusztavám legénységét gyalulta le 5-2-re (ráadásul idegenben), szeptemberben pedig 8-0 arányban verte el a Bicskei TC-t (ráadásul idegenben). Miközben az Újpest a kupában Vértessomlón és Celldömölkön vendégeskedett, addig a velenceiek az első fordulóban a Balatonalmádi SE-t győzték le 5-0-ra (ráadásul idegenben), a második körben pedig a Siklósi FC-t intézték el 4-1 arányban (ráadásul idegenben). A helyi gólfelelős, a méltán rettegett Király János őrzésére biztos kitalál valami okosat Vignjevic mester.

>> 12:19 : Elindultunk Pestről, végre elállt az eső is. Reméljük, hogy Velencén sem esik már! A szombati paksi bajnoki és a vasárnapi playoff-sorsolás előtt pont egy kupakirándulás kellett nekünk!

>> 13:23 : Reménytelenül felhős az ég Velence felett, ráadásul folyamatosan szitál az eső. Nem mintha átalakultunk volna meteorológiai bloggá, csak nem mindegy, hogy mennyire ázunk ronggyá a meccs alatt...
>> 13:55 : Így kezdünk: Kovács Z. - Nagy G., Kálnoki, Lita, Forró - Sankovic, Balogh, Cseke, Sallói - Perovic, Kabát. Esik, ha még nem említettem volna...
>> 14:26 : 20 percnyi játék után újpesti fölény, kevés helyzet és 0:0. Forró oldalán erőltetjük a támadásokat.
>> 14:32 : Vezetnek a hazaiak... 1-0 (31. perc)
>>  14:40 : 35. perc...egyelőre Sallói, Nagy G. & Cseke eléggé lefelé lógnak ki. A csúszós talaj nem kedvez a támadójátékunknak. Intenzívebb lett az Újpest, de jól védekeznek a hazaiak. Ötlet kéne.
>> 14:45 : Félidő... Lesz min elmélkedni a szünetben. Vignjevic eléggé hitehagyottan botorkál keresztül az ázott velencei gyepen.
>> 15:01 : Andric biztosan beáll. Mindenki szétázott. Kivéve a kékeket, akik fűtött csapatszállítókból szemlélik a kb. 200 vendégdrukkert.
>> 15:04 : 47. perc, Kabát értékesít egy tizit... 1:1 (Utólag kiderült, hogy Sallói lerántásáért járt a büntető)
>> 15:07 : 50. perc és mindenki nyugodjon meg, mert 2-1 ide. Kabát tekert a hosszúba egy szabadot.
 
>> 15:16 : Tombol a kiegyenlített mezőnyjáték. Sallói iramodott volna meg, de a hazai 4-es rommá rúgta. Sárga. Az olcsó pálinkától bódult velencei urak mindenen lázadnak.
 
>> 15:22 : Perovic helyett Balázs B. jött be. Sallói lelkes, de sok labdát ad el. Most nem húzza annyit az időt a Velence.
>> 15:27 : Nem tudni a hátralevő időt, eredményjelző nincs. Mindenki a végét várja, csak a hazai Király nem, mert ő 2 gólt ígért.
>> 15: 33 : Andric és Balázs is jól szálltak be. Kálnoki magabiztos, Nagy G. egy szögi után a rövid mellé pördít.
 
>> 15:38 : Sallóit Diagne váltja. 8 perc lehet még, minden ruharéteghem átvizesedett. Támadgatunk, de erötlenül. Diagne fejel kevéssel mellé.
>> 15:47 : Vége, ennyi a különbség a megye 1 és az NB1 között.
Köszönjük a figyelmet! Száraz délutánt kívánunk mindenkinek!
vel.jpg
Kicsit esős idő fogadott minket Velencén (fotó: Mindenhol Blog // mndnhl.blog.hu)
Hajrá Újpest! Mindenhol csak a Lila!
3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mndnhl.blog.hu/api/trackback/id/tr477962388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

törőfan 2015.10.14. 20:40:44

Sebaj, lassan alakul a csapat....Kezdünk összeérni....

afs 2015.10.15. 10:25:47

Inkább tűnt visszalépésnek a velencei teljesítmény. Egy-az-egyben nem sikerült megverni az osztályokkal lejjebb játszó ellenfelet... egy NB1-es középcsapat ellen ez vereséget eredményezett volna.

Kit kapjunk a 4. fordulóban? :)

törőfan 2015.10.15. 13:38:05

Ironizáltam.

Valójában siralmasnak tartom ezt a teljesítményt is, a bajnokságban mutatott produkciót meg végképp. Egy teljes kör után két győzelem a két újonc ellen, miközben jóformán végig otthon játszottunk: ez kritikán aluli.

Évről-évre ugyanazok a hibák: , későn áll össze a keret, egy posztra sok ember (középhátvéd, védekező középpályás), kulcsposztokon senki (irányító!!!, jobbhátvéd), kiismerhető taktika, érthetetlen hullámvölgyek stb...

A kupában legalább még állunk....

Mondjuk magam részéről jobban szeretném az Inter CDF-et ellenfélnek, mint a Videotont...
Újpest FC Szurkolói Blog
süti beállítások módosítása