Újpest FC Szurkolói Blog

2015. szeptember 09. 18:41 - afs

Lángra kap Budapest?

Felsőbbszinten Támogatott Csapat látogat az Újpesthez

Szombaton 20:30-kor Kassai Viktor jv. sporttárs sípjelére kezdetét veszi a magyar labdarúgás utolsó nagy presztízscsatája: ÚJPEST-Ferencváros.

Beharang jelleggel előszedhetnénk a szekrény mélyéről a hatnullát (nem tesszük), vagy a zöld-fehérek felett aratott számtalan győzelmünket (pl. az Üllői úti Lila diadalokat), de most egyszerűen visszapörgetjük az időgépet 2009 őszére.

2009. október 10-én is igen nagy érdeklődés övezte a rangadót: 11.000-nél is többen váltottunk jegyet a Szusza Ferenc Stadion lelátóira... a hangerő és a hangulat kellőképpen tűzbe hozott szurkolót és játékost egyaránt.

Most szombaton sem esünk kétségbe egy esetleges zöld góltól, mert a fent említett meccsen is vezettek a vendégek, azonban az örömük csak átmeneti lehetett: Kabát egyenlített, Rajczi fejese pedig a győzelmet jelentette, a lefújás után pedig puffogva somfordált hazáig a vert zöld sereg. A csapat megfordította a meccset és hatalmas örömöt okozott a Lila szurkolótábornak, az ünneplés sokáig tartott aznap este!

Idézzük fel a győztes csapat névsorát: Balajcza - Pollák, Vermes, Vaskó, Takács - Millar, Simek, Sándor Gy., Tóth N. - Rajczi, Kabát (Vezetőedző: William McStay)

aaderbi01.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 Emlékkép 2009-ből (fotó: ismeretlen szerző - Hálánk végtelen!) 

 

Most viszont 2015-öt írunk és a lelátón is más a helyzet. Nézőszámban biztos elmaradunk 2009-től (kb. 6-7000), de akik az újpesti szektorokba váltanak belépőt, lelkesen és telitorokból buzdítják majd a Lilákat. A vendégszektor a szokásosnál foghíjasabb és halkabb lesz, ugyanis a szkennerellenes zöld szimpatizánsok köztéri közös meccsnézést jelentettek be. Mindezt Újpesten (!), a stadionunk közvetlen közelében (!!) felállított kivetítő segítségével valósítják meg, a rendőrség jóváhagyásával (!!!), ami minimum ABSZURD.

Felfoghatatlan ez a hatósági hozzánemértésből eredező döntés! Egyrészt a derbit övező "érzelmek" (na jó, inkább indulatok) miatt az, másrészt a múlt héten megrendezett kétfordulós szurkoló-rendőr ismerkedőestek okán, harmadrészt pedig azért, mert aki már legalább egyszer rápillantott a térképre, azt biztosan észrevette, hogy a "szurkolói rendezvény" számára kijelölt területen kvázi lehetetlen lesz egymástól teljesen elzárni a többezres tömegeket. A szombat esti fogócska tehát garantált.

Hajrá Újpest! Mindenhol csak a Lila!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mndnhl.blog.hu/api/trackback/id/tr277773390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Újpest FC Szurkolói Blog
süti beállítások módosítása