Újpest FC Szurkolói Blog

2015. október 30. 15:06 - afs

Zsebben a Vasas és a Zete is

Egy kalap alatt a két október végi győzelmünk

Öt nap leforgása alatt két fontos győzelmet aratott az Újpest. Igaz, mindkettőt papíron gyengébb képességű csapat ellen... de ebben a játékban a kötelező győzelmek kicsikarása a legnehezebb feladat, és ezt az újpesti szurkolóknál jobban kevesen értik.

Bajnokság:
2015. okt. 24. Újpest-Vasas 2-0 (0-0) g.: Diagne 2
Szusza Ferenc Stadion, 1834 néző

Egy csapaton belüli perpatvarról marad számunkra emlékezetes ez a találkozó. De haladjunk időrendben: Rakkolós meccs, rengeteg hiba mindkét oldalon, kapkodás. A győzelmi kényszer hatása alatt játszó lilák próbálkoztak, megvolt a mezőnyfölény és a labdajáratás, de a betömörülő angyalföldiek ellen sokáig kevésnek bizonyult a görcsösséggel vegyes akarás. Valószínű, hogy a félidőben zengett-zúgott az öltöző, Vignjevicnek ugyanis valahogy fel kellett ráznia a hitehagyott, lógó orrú játékosait. Az eredmény: a második játékrészben Forró minden támadásunkban benne volt, az ő bal lábáról sorozatosan érkeztek a kapu elé a beívelések, amelyek a Diagne-Andric-Balázs triót keresték. A vendégek legjobbja a tavaly még Dunaújvárosban játszó Nagy Gergely volt; a Vasas 21 esztendős hálóőre jó napot fogott ki és számos pofás védéssel tartotta meccsben csapatát. Már ameddig tudta.

Tovább emelkedett az Újpest futballjának intenzitása a 70. percben, amikor a sérülés miatt lecserélt Balázs Benjámin helyén a hosszú kihagyásból fokozatosan visszakapaszkodó Kabát Péter kapott játéklehetőséget. A Vasas innentől kezdve már csak kapkodta a levegőt és a szélrózsa minden irányába lődözte ki a felszabadításokat. A jég a 79. percben tört meg, ekkor ugyanis Kabátról kaptunk egy büntetőt, melyet Diagne magabiztosan értékesített. De ami előtte volt: a kijelölt tizilivő Balogh a háttérbe szorult, ugyanis Diagne kisajátította a labdát, miközben Kabát is magának követelte a játékszert és a büntető elvégzésének jogát. Diagne ezt figyelmen kívül hagyta mondván, én brusztoltam végig 80 percet, engem csíptek-rúgtak-haraptak a Vasas bekkjei, hát akkor most elvgéztem a tizit, küldönben is ki vagy te, nem is ismerlek.

A büntető értékesítése után a légiósok Mbaye Diagne-nek gratuláltak, a magyar játékosok pedig először Kabátot vígasztalni indultak, majd egy részük megveregette a gólszerző vállát is. Ez a megosztottságról, klikkesedésről és sértődékenységről árulkodó jelenetsor a 85. percben megismétlődött: Diagne második góljával eldönti a mérkőzést, de a felhőtlen kicsi-a-rakás gólöröm helyett kiscsoportokban pacsiznak a lila mezes labdarúgók.

A lényeg a három pont, amit a Vasas lassú felőrlésével sikerült megszereznünk. A klikkesedést és egymás fúrását sürgősen el kell felejtenünk, úgy a játéktéren, mint a lelátón. Elvégre mindannyian az Újpest sikerét akarjuk.

Kupa:
2015. okt. 28. ZTE-Újpest 0-5 (0-4) g.: Mohl, Sallói, Andric, Perovic 2
Hévíz városi stadion, 700 néző

Megemeljük a kalapunkat a kb. 200 lila szimpatizáns előtt, aki a szerdai napon elkísérte a csapatot Hévízre, a kupa 4. fordulójának odavágó mérkőzésére. Sima győzelem, sok kihagyott helyzet. Sajnos úgy tűnik, hogy Kabát a 20. perc környékén egy újabb (rá)sérülés miatt kért cserét. A sok lőtt gól és a könnyed győzelem önbizalomnövelő erejében nagyon bízunk.

A visszavágó november 18-án kerül megrendezésre. A Szusza-rekonstrukció miatt a meccs helyszíne egyelőre nem ismert, de ha tippelni kéne, akkor a REAC-pályára tennénk egy nagyobb összeget. (Amint van pályainfó, frissíteni fogjuk a gyűjtőoldalon, hogy mindenkinek jó legyen.)

Hajrá Újpest! Mindenhol csak a Lila!

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mndnhl.blog.hu/api/trackback/id/tr128023146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

törőfan 2015.10.30. 16:58:32

A Vasas elleni meccs tudósításán jót röhögtem: úgy hangzott, mintha focimeccs lett volna....Közben meg rég láttam már ekkora szart: pedig - hogy úgy mondjam - bő a merítés...

afs 2015.10.30. 17:00:07

Biztos a napkitörés miatt volt fostalicska a meccs, elvégre a ManUtd-ManCity találkozó (ugyanaznap) is színvonaltalan volt...
Újpest FC Szurkolói Blog
süti beállítások módosítása