Újpest FC Szurkolói Blog

2015. április 20. 15:48 - afs

NB1. 24. ford.: Újpest-Pápa 4-0 (2-0)

Végre egy győzelem is összejött!

A nézőszámon lehet fanyalogni, a mutatott játékon talán, az eredményen egyáltalán nem. Litauszki, Balogh, Ojo és Nego góljainak köszönhetően csapatunk simán lelépte a masszív NB2-es középcsapat formáját mutató Pápát. Hét meccs után végre egy diadal. A mezőnyfölény végig adott volt, rengeteg támadást vezett az Újpest, néhány spílerünknek most megjöhet a kellő önbizalma, de nem lenne korrekt szó nélkül elmenni az idegesítő mezőnyhibák mellett.

Ők kezdtek: Balajcza - Nego, Litauszki, Hudák, Forró - Balogh, Bardhi, Nagy G., Andric - Perovic, Ojo

Padon: Banai, Heris, Addo, Tcveiba, Stani, Kabát

 

ujp1.jpg

(fotó: nso.hu)

Nyomni, nyomni, nyomni - nagyjából ennyi lehetett Vignjevic mester utasítása a találkozóra vonatkozóan, és mindez úgy valósult meg a gyepen, hogy a szélső védők (Nego és Forró) alaposan begyújtották az oldalakat, középen Balogh és Nagy igen masszív tengelyt alkotott (sok labdaszerzés, kevés labdavesztés), elől pedig a Bardhi-Perovic-Ojo trióból mindig akadt érkező játékos, vagy legalább lekérte a labdát és kialakulhatott egy kis passzjáték. A támadóharmadban többnyire tetszetős jelenetek alakultak ki, viszont a beadásaink még mindig a kukában landolnak. Balogh Bubu, Nagy Gábor és Lita játékát lehet külön kiemelni.

A hét szichológiai momentuma: az Andric buktatásáért megítélt jogos tizit a kijelölt végrehajtó átendgedte Kim Ojónak, aki az értékesített büntető után végre egy kis sikerélménnyel gazdagabban hajthatta álomra fejét.

A hét paranormális jelensége: ismételten játékpercekhez jutott Stani, Perovic helyére állt be a 66. játékpercben, a labdával kapcsolatos jó megoldásait papírral és ceruzával a kezemben igyekeztem feljegyezni, de sajnos nem sokat tudtam strigulázni. Bízom nála is a jobb folytatásban.

 

ujp2.jpg

(fotó: nso.hu)

A győzelem kötelező volt a Pápa botrányosan rossz formája miatt, no meg azért is, mert a tabellán két győzelemmel már ránk mászott a Puskás "Akadémia"... nekik majd az utolsó előtti fordulóban Felcsúton mutathatjuk meg, hogy jó lesz számukra a 10-13. helyek egyike a végelszámolásnál. De előtte még a tökutolsó Dunaújvároshoz látogatunk most pénteken...

Hajrá Újpest! Mindenhol csak a Lila!

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mndnhl.blog.hu/api/trackback/id/tr257376066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

törőfan 2015.04.23. 09:21:06

Végre!!!!

A sorsolásunk nem rossz, egy kicsit feljebb lehetne kapaszkodni.

A meccsről: Hudák meglepően bizonytalan volt, Ojo viszont jól játszott. Nem kedvelem ezt a jégkorongos támadójátékot: körbe-körbe a tizenhatos körül, aztán vagy beadás a hosszúra, vagy passzolgatás kétszáz védő között...Nem véletlen, hogy a gólok a tizenhatos környékéről távoli lövésből születtek. A tizenegyes szerintem kamu volt...

afs 2015.04.23. 13:19:34

Végre bizony!

A sorsolásunk alapján egy tisztességes tavaszi befutóval (és mondjuk Kabát Peti reaktiválásával) oda lehetne érni a tabella 5-6. helyére... a harmatos miskolciakat és a Kecsót be lehet előzni.

Kérdés persze, mint ahogy minden tavasszal, hogy a középmezőny meccsei mennyire lesznek tiszták :(
Újpest FC Szurkolói Blog
süti beállítások módosítása