Újpest FC Szurkolói Blog

2015. április 09. 10:24 - afs

Magyar Kupa elődöntő odavágó: Videoton-Újpest 1-0 (1-0)

Áprilisi videotonozás 2/3

Nem elírás történt, mindössze ugyanaz az eredmény született, mint a hétvégi bajnokin: az agyonsztárolt és agyonszponzorált fehérváriak ismét 1-0-ra győztek a hullámvölgyben lévő Újpest ellen. Megint egy védelmi hiba, megint egy rosszul lekövetett támadás, a változás csupán annyi, hogy ezúttal nem 37 perc játék után kaptuk be a döntő gólt, hanem a 43. percben.

A kezdőcsapatunk nem változott a vasárnapihoz képest. Nagy variálgatásra egyébként sincs is lehetősége Vignjevic vezetőedzőnek, iszonyatosan rövid a kispadunk, még csak posztonkénti vetélkedésről sem lehet beszélni. Alapcsapatunk van és pont. Emlékszik még valaki a rotáció fogalmára? Bámulatos módon Stani ismét bekerült a kezdőbe, bár jó megoldása a labdával kapcsolatban alig látható  -  tanulságos lenne figyelni a spíler labda nélküli mozgását, hátha abban viszont világszínvonalú. Addóban nem bízik a mester, Hudák kijátszotta magát a kezdőcsapatból, Bardhi valamiért kicsúszott a tányér szélére (sérülés?), Kim Ojo pedig Kim Ojo.

Gólt kapni nem jó, úgy meg pláne nem, hogy az esemény előtt 1-2 perccel akár tizit is kaphatott volna csapatunk. Nem feltétlenül akarok ezen sokáig lovagolni, mindenesetre a történtekhez tartozik, hogy Suljic (egy félig-meddig elrontott labdaátvétel után) betört az égboltot kémlelő, bamba vidi-védők között a tizenhatoson belülre, ahol korrekt ütemben elé vetődött a hazai kapus. Asmirunk menteni próbálta a labdát és a helyzetet, tolt egyet a játékszeren, és (urambocsá!) vagy dobta magát, vagy átesett Calatayud hálóőr karján. Az alapvonali bíró határozottan mutatja, hogy műbalhé, semmi nem történt, tessék felállni. Reklamálás és nagyjelenet, Pintér Csaba jv. sporrtárs pedig sárga lappal kínálgatja a dühöngő Suljicot és Andricot. (Perdöntő bizonyíték nincs, ugyanis a Sport TV "jól" elhelyezett kameráinak egyik állásából sem derül ki, hogy volt-e kontakt és büntetőt ért-e a jelenet.)

Apropó sárga lapok: három ilyen figyelmeztetést szedtek össze játékosaink a székesfehérvári ütközetben, és mindhármat reklamálásért. A véleményes tizis szituációnál kettő, egy második félidei szemüvegezés miatt pedig Nego számára egy sárga villant. Nagy durvaságok és fegyelmezetlenségek egyébként nem voltak ezen a magyar közepes szint alatti meccsen, de egy csapat lelki állapotáról sokat elárul, hogy a feszült és frusztrált játékosok a bírón próbálják levezetni a gőzt.

A derbin több kell határozottság, helyzetkihasználás és érettség terén. A derbi a szezon meccse, ezt mi szurkolók tudjuk... remélem, a játékosaink is!

Hajrá Újpest! Mindenhol csak a Lila! 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mndnhl.blog.hu/api/trackback/id/tr977348370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

törőfan 2015.04.23. 09:21:17

Stani a csapat legnagyobb kerékkötője: egyszerűen buta a játékhoz. Szerintem Addo kb. ezerszer jobb...
Ojot a sutasága ellen kezdőbe tenném a zöldek ellen: birkózzon 70 percig, utána jöhet Perovic.
Sajnos Suljic hiába egy cselgép: a kapura semmi veszélyt nem jelent...
Újpest FC Szurkolói Blog
süti beállítások módosítása