Újpest FC Szurkolói Blog

2015. szeptember 22. 10:47 - afs

NB1. 9. ford.: Videoton-Újpest 3-0 (0-0)

Árulkodó jelek

Nem könnyíti meg a csapat a szurkoló életét: zsinórban három vereség, most sima zakó Székesfehérváron, mindennek a betetőzéseként a klub körül kialakult hangulat legalább annyira nyomasztó, mint egy csőbehúzós MLM-rendezvény teaszünetében. A nagy nemzeti bajnokság 9. fordulójában a címvédőhöz látogatott az Újpest.

Kezdő: Balajcza - Heris, Litauszki, Kálnoki, Mohl - Balázs, Balogh, Nagy G., Andric - Sallói, Diagne

Padozó: Kovács, Bardhi, Sankovic, Nagy T., Tóth P., Filkor, Kabát

A nem teljesen látáskárosult néző számára a mérkőzés eseményei egyértelműek voltak. Egyértelmű volt az esetleges foci, az alázatot nélkülöző játék, a sehova sem vezető egyénieskedés, a nulla darab kaput talált lövés. Ezen a helyen mi, a magunk szerény eszközeivel inkább a háttérben meghúzódó árulkodó jelekkel fogunk foglalkozni - röviden.

ujpvid1.jpg

Vignjevic: sima hármas (fotó: ujpestfc.hu)

 

1 - Andric vs Diagne: a második játékrész elején kakaskodott egymással ország-világ szeme láttára a két légiós. Két profi, papíron. A megye egyben ez mindennapos, sőt kötelező, de egy (két!) hivatásszerűen ebből élő élsportoló ilyet nem engedhet meg magának. Nézeteltérés és nagyarcoskodás mindig lesz egy focicsapatban, de ezeket az öltözőben kell rendezni, nagyon végső esetben a parkolóban, de semmi esetre sem a pályán.

2 - Mohl Dávid: az 57. percben kényelmesen bevárta, hogy a hazaiak legveszélyesebb játékosa, Gyurcsó rákészüljön egy beadásra, majd pánikszerűen szögletre kezezte a felé szálló játékszert. Standard védekező feladat tornyosult a 30 esztendős, 120+ NB1-es meccset lejátszó, rutinos Mohl Dávid előtt, érthetetlen tehát, hogy belezavarodott. Vajon Forró Gyula miért játszik már hetek óta az NB3-as tarcsiban?

3 - Jonathan Heris: megér egy misét, hogy hogyan jutott el a tanári játékra is képes, több poszton bevethető játékos a Fradi elleni (leginkább első félidős) csúcsteljesítményétől ide, a fejbeli szétesésig. Belga játékosunk két sárgalappal írta ki magát a mérkőzésből a 73. percben, amikor már gólhátrányban futballozott az Újpest. Második sárgáját egy olyan (provokált) szabálytalanságért, egy szándékos könyökösért kapta, ami tőle minimum szokatlan; emlékezhetünk, hogy teljes meccseket képes lehozni hibátlan védőmunkával.

4 - Vignjevic vs Perovic: idén csak padozás jut az Újpest első csapatánál az U19-es válogatott montenegrói csatárnak, A szakvezetés az NB3-ban szereplő Újpest II-ben jegeli a fiatal tehetséget, illetve csak jegelte, mert a Jászberény elleni bajnoki legvégén piros lapot kapott. Tavaly befért a kezdőbe, idén az első csapatban folyamatosan kispadozott, a Videoton ellen már a keretben sem volt... ez a folyamat betudható a "magyarosítási szabálynak", de köze lehet a Suljic-ügyhöz is...

5 - Vignjevic vs Duchatelet: ez a meccs nem a pályán játszódik, de az eredménye ott válik láthatóvá. A szerb vezetőedző nem azt a lovat kapta, amire befizetett, a belga tulajdonos ugyanis kulcsjátékosokat adott el (bevétel), a helyükre pedig megkérdőjelezhető minőségű labdarúgókat igazolt (kiadás?), ráadásul egyre több pedagógiai, pszichológiai és fegyelmezési feladat került Vignjevicre. Egy bizonyos Jose Mourinho fogalmazott úgy, hogy gagyi tojásból csak gagyi rántottát lehet sütni. Kíváncsian várjuk, hogy Duchatelet mennyi pénzt szán tojásra a közeljövőben! 

Celldömölkön (kupa) és az MTK (bajnoki) elleni meccsen vagy megváltozik valami, vagy végleg maga ellen fordítja a csapat a maradék szimpatizánsát is.

Hajrá Újpest! Mindenhol csak a Lila!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mndnhl.blog.hu/api/trackback/id/tr947804838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Újpest FC Szurkolói Blog
süti beállítások módosítása