Újpest FC Szurkolói Blog

2015. szeptember 17. 16:52 - afs

NB1. 8. ford.: Újpest-FTC 1-2 (1-0)

Diósgyőr újratöltve

A magyar válogatott selejtezős ikszelgetései miatt beiktatott bajnoki szünet jókor jött az Újpest FC-nek. Akalmat szolgáltatott arra, hogy az újpesti focisták átbeszéljék a miskolci buktát, és rákészüljenek az ősz legfontosabb meccsére, azaz a Ferencváros elleni hazai debire. Szusszanunk egyet, videózunk és rájövünk, hogy mit rontottunk el Diósgyőrben meg ilyesmik. Ehhez képest szombat este a 8445 kilátogató néző (közte a kb. 500 vendégdrukker) annak lett szemtanúja a találkozón, ahogy egy csikócsapat nem tud élni a kiharcolt lehetőséggel, hanem jámbor tekintettel beleszalad a késbe és elbukik.

Vignjevic mester az alábbi csapattal rontott neki a zöldeknek: Balajcza - Heris, Litauszki, Kálnoki, Mohl - Hazard, Sankovic, Balázs B., Balogh, Andric - Diagne

Kispad: Kovács, Perovic, Sallói, Flkor, Bardhi, Nagy G., Nagy T.

A kétmillió forintos derbi nagyvonalakban úgy foglalható össze, hogy a mérkőzésnek négy szakasza volt, és ezek a periódusok szépen elkülöníthetőek az alábbiak szerint:

1. szakasz: Az első 40 perc. Az Újpest rettenetesen nekimegy a Fradinak, ahogy azt kell. A mezőnybeli párharcok 70%-át a nagyon motivált hazaiak nyerik. A vendégek azért ússzák meg ezt a periódust egyetlen bekapott találattal (Diagne fejel Dibusz kapujába szögletből), mert a hazaiak valamiért elidegeskedik támadásaikat. Hidegebb fejjel a 40. percre 2-0 vagy 3-0 szerepelhetett volna az eredményjelzőn. Az újpesti kapu előtt egy 37. percbeli szabadrúgás előtt adódik az első zavaros helyzet: Hajnal beadását Balajcza elméri, az ajándékba kapott labdát Dilaver nem tudja a kapuba juttatni.

2. szakasz: 40-55. perc. A vendégcsapat feleszmél a kezdeti sokkból. Középpályája fejben összeáll, elkezdi megtartani a labdákat és megjátszani a széleket. Mindez elsősorban a nagyon stabil teljesítményt nyújtó Hajnal érdeme. A zöldek lehiggadnak, fokozatosan labdatartási fölényt építenek fel és kialakítják első lövőhelyzeteiket. Válasz gyanánt Balogh Bubu a 40. percben tetszetős lökettel kínálja meg Dibuszt, a vendégkapus vetődve hárít.

3. szakasz: 55-75. perc: Nagy átalakítások. Mindkét vezetőedző gyorsan elhasználja 3-3 cserelehetőségét. Újpest: a Balázs-Hazard-Andric triót a Filkor-NagyG.-NagyT. hármas váltja. FTC: Ramirez-Varga-NagyÁ. helyén pályára lép a Radó-Sestak-Busai hármasfogat. Vignjevic ezzel és vélhetően kényszerűségből megbontja a középpályát, majd átrendezi az egész csapatot. Keretünk leggyengébb formában lévő játékosa (Nagy Gábor) kerül jobbhátvéd pozícióba, az addig hibátlanul játszó Heris feltolódik támadó középpályás szerepkörbe; a cél az 1-0-ás eredmény megnyugtató 2-0-ra változtatása lehetett. Ehhez Diagne lábában volt a meccslabda, de a szenegáli csatár a 71. percben, ígéretes helyzetből a D lelátóra bombázza a labdát ahelyett, hogy az üresen, lendületből és lövőhelyzetben érkező Filkor elé simítaná azt. Doll fellélegezhetett, és úgy kalkulált, hogy az átszervezéssel a fáradó hazaiakra ráereszt egy frissített, támadó szellemű játékosokkal megspékelt csapatot.

4. szakasz: 75-93. perc: A végkifejlet. A jobbhátvédből támadásszervezővé előlépő Heris kétszer is zavart okoz a Fradi védekezésében, de az előkészítetlen lehetőségeket gyorsan elkapkodja. A hosszabb padról minőségi cserékkel operáló Doll bekapcsolja a rakétákat, a középpályát már az FTC dominálja, a párharcok döntő többségét elveszíti az Újpest. Amiből készülni lehetett (Böde-traktor, brusztolás a 16-oson belül, beadások a szélről, nem olyan bonyolult) az gyors egymásutánban kétszer bekövetkezett: kihagy a koncentráció, nem fogjuk az érkező Bödét, két gól.

Mintegy 603 kérdés merült fel bennem a meccsel, az Újpest játékával, a játékvezetéssel és a végén látott összezuhanással kapcsolatban, de ezeket a saját vérnyomásom kímélése érdekében a ctrl-x billentyűkombóval kitöröltem, és most már csak azt várom, hogy Fehérváron mire leszünk képesek.

Hajrá Újpest! Mindenhol csak a Lila!

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mndnhl.blog.hu/api/trackback/id/tr667785714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

törőfan 2015.09.18. 08:52:07

Még egy.

Kassai néhány év alatt egy viszonylag jó játékvezetőből kimondottan gyenge bíróvá küzdötte le magát. Ráadásul beképzelt és arrogáns.

törőfan 2015.09.18. 08:52:09

Szerintem ez most Vignjevicen ment el...

1. Nem lett volna szabad nem megfelelő állapotú játékosokkal kezdeni (Balázs és Andric teljesen kikészült a 70. percre)
2. Nem lett volna szabad Herist feltolni majdnem centernek: elöl szar, hátul hiányzik
3. Nem voltak jók a cserék: Nagy T. először játszott (tényleg ez volt a megfelelő pillanat?), Filkor??? Inkább Bardhi vagy Perovics (legalább nem fostak volna be...)
4. Hazard stabil kezdő létére eddig semmit nem mutatott (még Christ is ezerszer jobb volt)

Emellett Mohl nem szélső hátvéd, ahogy Heris és főleg Nagy G. sem....

De legalább megvan az új Csibu.

Ezek után nagy az esélye, hogy a videoton is ellenünk kezdi meg a feltámadást... Csak ne 2:1 legyen...

afs 2015.09.18. 09:04:32

Vignjevic ebben bizony nyakig benne volt! :(
Újpest FC Szurkolói Blog
süti beállítások módosítása