Újpest FC Szurkolói Blog

2015. augusztus 20. 17:03 - afs

Az Újpest-Haladás elé

Támadni, támadni, támadni!

Ez nem egy "bezzeg régen!" jellegű írás.

A múltból nem lehet megélni, és ez a labdarúgásra duplán igaz. Most sem az amúgy eléggé dicsőséges újpesti múltból kell megélnünk, hanem a jelenlegi játékoskeretünk és a szakmai stábunk tudásából. Amíg várjuk a szombat délutáni meccsünket, tekintsünk vissza a 80-as évekre!

Két random meccs került a radarunkra, egy hazai és egy nemzetközi.

Utóbbi talán érdekesebb és különlegesebb, mert német klubcsapatot viszonylag ritkán küldünk haza ilyen simán. 1983 őszén a KEK sorozatában a Köln csapatát sikerült 3-1-re elkalapálni a Megyeri úton 10.000 néző szeme láttára. Hogy miért vettem elő pont ezt az összefoglalót a rég elfeledett archívumból? Azért, mert a Haladás elleni mérkőzésen hasonlóan vállalkozószellemű támadójátékra lesz szükségünk, ugyanis Mészöly Géza csapata jó erőkből áll és nem titkoltan a győzelemért utazik Újpestre.

A másik előrángatott archív meccs egy Vasas-Újpest a magyar bajnokság 1983/84-es idényéből: a Népstadionban 25.000 drukker figyelte, ahogy a IV. kerületi Lilák 4-1-re kitömik az angyalföldieket. A gólok szépsége miatt is érdemes volt leporolni ezt a felvételt! Érdekes elmélázni kicsit a nézőszámokon is, de ami még fontosabb: ugyanebben a szezonban is volt Újpest-Haladás meccs. Akkor 3-1-re nyertünk.

Félre a nosztaligát! Jöjjön a 2015/16-os szezon 6. fordulója és daráljuk be a Haladást!

Hajrá Újpest! Mindenhol csak a Lila!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mndnhl.blog.hu/api/trackback/id/tr267721516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Újpest FC Szurkolói Blog
süti beállítások módosítása