Újpest FC Szurkolói Blog

2015. július 29. 17:20 - afs

NB1. 2. ford.: Vasas-Újpest 1-3 (1-1)

Sikeres angyalföldi kirándulás

Kellett aludnom néhányat erre a meccsre. Nyerni jó, idegenben nyerni pláne jó, de azért az egyfélidős Vasas legyőzését nem biztos, hogy pezsgőfürdővel kísérném le. Vignjevic mester is valahogy úgy lehet ezzel, hogy a frissen feljutott piros-kékek ellen a kötelező három pont behúzva, vasárnap pihenés, de hétfőn össze kell trombitálni a csapatot, és a földön tartani a játékosokat. Az angyalföldi 3-1-es győzelem részletei következnek.

A korábbi újpesti gólvágó és közönségkedvenc, Szanyó Karcsi a Vasas trénereként nézhetett szembe egykori csapatával. Prolicensz hiányában azonban hivatalosan nem ő vezetőedzette az aranylábú angyalföldieket, hanem a mindig kameraképes és nyilatkozatkész Simon Antal - ezek szerint utóbbi rendesen dokumentált rendes szakember. A tavalyi NB2-es bajnok piros-kékeknél nyáron összevásároltak mindenféle jött-ment labdakergetőt, a keretük nagyon érdekes olvasmány, és (nem bántásból, azonban) mindennél beszédesebb az, hogy az anno Újpestről elküldött Remili Moha, a 32 évesen mlg mindig nagyon nagy ígéret Czvitkovics Cica, illetve az immár 38 esztendős Kenesei Kenő dolga lesz idén ennek a szedett-vetett csapatnak a benttartása. Szép feladvány, sok sikert!

Lila-fehér kezdő a második fordulóban: Balajcza - Forró, Mohl, Heris, Nagy G. - Balogh, Hazard, Filkor, Suljic, Sankovic - Sallói

Az élénk kispad: Kovács, Cseke, Vadász, Pávkovics, Bardhi, Perovic, Tóth

A kezdőtizenegy csak nagyon rövid ideig maradt pályán, mert Filkor annyira keményen beküzdötte magát a csapatba, hogy a 8. percben alaposan megsérült egy katonás sprint következményeként; majd a 39. percben ismét az újratervezés gombot kellett nyomogatni, ugyanis Forró is kényszerű csere alanya lett. Mindkettőjüknek mielőbbi gyógyulást kívánunk!

Elsők:
- Mohl első újpesti gólja (egyben az első újpesti gól a szezonban)
- Sallói első NB1-es gólja
- Sankovic első bajnoki találata (megpattant, de kit érdekel?) 

Negatívumok:
- Sok a sérültünk
- Naponta újra kell alkotni a védelmet
- Vad II. megint össze-vissza alapon fújdogál
- Hangya mutogat, mintha már lenne ő "valaki"

 

capture.JPGLázok Jani kihagyott tizenegyese vagyok (Vasas-Újpest 81. perc)

 

Ha van valakiben megfigyelői hajlam, akkor igazán lekövethetné a szezont abból a szempontból, hogy a most két gólpasszt jegyző Asmir Suljicot hányszor akadályozzák meg szabálytalanul a játékban, értsd: rúgják fel irgalmatlanul. Előzetesen az lenne a tippem, hogy mérkőzésenként legalább 8-10 alkalommal kaszálják el, és 2-3 sárgát szednek össze róla az ellenfél játékosai. Nem lennék meglepve, ha a témát hamarosan felkapná a magyar sportsajtó. Röviden, de meg kell dícsérnünk Pumuklit, elvégre a második játékrészben hasznosan, szépen és csapatcentrikusan teljesített, és mintha tanult volna a Paks-meccsen elkövetett hibáiból. Megjátszható volt, sokat kommunikált a csapattársakkal és passzolt. Passzolt. Jó helyekre. Apropó helyek: ha van csatár, akire fel lehet játszani a labdát, akkor máris több opciója van egy kreatív középpályásnak.

Szintén asszisztot adott Balogh Bubu, aki a sérülések miatt átfazonírozott védelemben játszotta le a mérkőzés nagyobbik felét. Munkaköri leírása alapján neki a középpályán kellene robotolnia és pontrúgásokat a kapu elé tekernie, most viszont balbekkben nyomta. Viszonylag jól vette fel a ritmust, de azért párszor megkavarta őt a jó nevekből álló Vasas-támadósor.

A találkozó legjobbja vitán felül a friss beszerzés Mohl Dávid volt. Dávidunk elképesztő mennyiséget dolgozott ezen a meccsen, a védekező feladatait hibátlanul látta el, ráadásul egy számára elég idegen poszton kellett bizonyítania. Gólt fejelt egy első félidei szögletből: egy jól begyakorolt figurára érkezett pontosan és remek helyre. Szokás valamelyik gólszerzőnek adni a MotM plecsnit, azonban Mohl esetében nem erről van szó, hanem arról, hogy végig, minden megmozdulásán az érződött, hogy ő bizonyítani akar, és nem adja alább. Ha a mindenkori 11 pályán lévő játékosból csak 6-7 ilyen mentalitással közlekedne a gyepen, akkor azt már dobogóesélyes csapatnak hívhatnánk.

Hajrá Újpest! Mindenhol csak a Lila!

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mndnhl.blog.hu/api/trackback/id/tr857652148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

törőfan 2015.07.30. 10:34:31

Nem szívesen fanyalgok egy sima (vagy legalábbis simának tűnő) 3-1 után, de nekem a második félidő első 20 percétől eltekintve nem tetszett, amit láttam.

Az első félidőt konkrétan megúsztuk: Lázok akkor került helyzetbe, amikor akart (többször simán lefutotta Forrót), a védelem átjáróház, néha csak a Szentlélek mentett meg minket a góltól.

A másodikban a Vasas összeroppant, nem bírták erővel, de ha a tizenegyes bement volna, nagyon meleg a vége....

Utólag megnéztem a TV-ben is: Sallói gólját megadtam volna, a tizenegyes meg kamu. Na ki lett a forduló legjobb játékvezetője?

Mohl tényleg jó vétel, de szerintem nem középső védőként, ahogy Nagy Gabi is hasznosabb lenne feljebb egy sorral.

Az MLSZ büntetéshez csak cifrákat tudnék szólni, és Filkor esete is különös, inkább nem kommentálom.

Nehéz bajnokság lesz....

afs 2015.07.30. 10:35:55

Szentlélek... :)
Újpest FC Szurkolói Blog
süti beállítások módosítása