Újpest FC Szurkolói Blog

2015. április 27. 10:56 - afs

NB1. 25. ford.: DPASE-Újpest 1-3 (0-2)

Bólints, Heris!

A precíz Újpest-szurkoló számára bizonyára feltűnt, hogy a pénteken, kb. 1500 néző előtt 3-1-re legyőzött dunaújvárosi csapat hivatalos elnevezése nem Dunaújváros FC vagy pl. Dunaferr SE, hanem DPASE. A rend kedvéért álljon itt, hogy ez mit is jelent: Dunaújváros Pálhalma Agrospeciál SE. Nagyon valószínű, hogy jövőre ezen már nem kell lamentálnunk, ugyanis a tabella alapján a Dunaúj még mindig a legutolsó helyen szerénykedik, és mindössze 5 meccse van a bentmaradás biztosítására.

Ez a felállás rontott neki a kiesőjelölt ellenfélnek: Balajcza - Nego, Heris, Litauszki, Forró - Andric, Bardhi, Stani, Suljic, Balogh - Perovic

Ők a padról szurkolhattak: Banai, Tcvejba, Hudák, Sankovic, Nagy G., Addo

Támadásban megint nem váltottuk meg a világot, viszont elég volt a győzelemhez az a két Balogh-szabadrúgás, amire mindkétszer remekül robbant rá Heris. Úgy tűnik, hogy a szezon vége felé Balogh Bubu megtalálta a nyerő technikát. Még annyit az előrejáték kevés pozitívuma közül, hogy ami a 2. percben történt, az látványos és eredményes volt: egy labdaszerzés az ellenfél térfelén, gyors egyérintő, Suljic megindul a vonal mellett és nem áll meg cselbemutatót tartani, hanem egyből centerez, a forintos beadásra a tizenhatos vonalán pedig a Vaskót addigra megelőző montenegrói Perovic jó ütemben érkezik... és kapcsiból a hálóőr jobb lába mellé gurít - kellett már egy ilyen ötletes és szép támadás, meg persze a korai gól! Ez meg is adta a mérkőzés alaphangulatát.

du2.jpg

(fotó: Dunaújváros Online)

Védekezésünket csak azért nem érheti nagyobb kritika, mert Szabi ismét hozta a tőle megszokott 3-4 nagy védését, ellenben Nego és Litauszki átlagos napot fogott ki, Forró viszont mélyen tudása alatt dolgozott. Megmentette újvárosi kirándulásunkat a középhátvéd Heris két fejese, a belga a góljaitól függetlenül is végig nagyon határozott és hatékony volt a találkozó folyamán - meghálálva ezzel, hogy visszakerült a kezdőcsapatba.  Az újpesti hátvédek és középpályások rengeteg zavart okoztak a saját védekezésükben: sok volt a labdaeladás, számos alkalommal rosszul helyezkedtek, lassan rendeződtek át.  Bónusz: hatalmas talány marad számomra, hogy a védekező pontrúgásoknál miért a 178 cm magas Bubu fogta a 193 cm körüli Vaskót.  Bónusz 2: valaki kérdezze már meg Stanit, hogy Nikházi fejesénél mi volt az elgondolása az emberfogásról, mert nagyon érdekelne.

du.jpg

(fotó: Dunaújváros Online)

Az első félidő és a csapat mentalitása eleinte rendben volt, de sajnos 2-0-ás állásnál mintha elkezdtek volna tartalékolni a játékosok: sokak teljesítménye látványosan visszaesett, Forróval egész meccsen ordibált az elégedetlen Vignjevic. Egy profi játékos nem hiheti el, hogy a 13. percben az ellenfél fel fogja adni csak azért, mert 0-2. A második játékrészben megúsztunk 4-5 nagy hazai helyzetet és egy tizenegyest, és Heris megnyugtató bólintása még pont jókor jött a 79. percben. 2 meccs - 7 gól, a Videoton ellen ezt kell folytatni kedden a kupaelődöntőben!

Hajrá Újpest! Mindenhol csak a Lila!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mndnhl.blog.hu/api/trackback/id/tr207392428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Újpest FC Szurkolói Blog
süti beállítások módosítása