Újpest FC Szurkolói Blog

2015. augusztus 12. 08:58 - afs

Magyar Kupa: Vértessomló-Újpest 1-14 (0-9)

Élő fotós közvetítés (ha a mobilnet is úgy akarja)

Mindenhol csak a Lila: blogunk létező összes írója, fotósa, szerkesztője és olvasószerkesztője elkíséri ma az Újpest FC csapatát az évad első kupameccsére, a Tatabánya melletti Vértessomlóra.

Az bizonyos, hogy fokozott izgalommal várják már ezt a főtáblás kupacsatát Somlón, az 1300 fős településen. Ebből a príma (na jó: hangulatos) kis beharangozó videóból is kiderül, hogy a helyiek örülnek a Lilák vendégjátékának, és várják a "nem ügyetlen" Suljic, a "kis" Sallói és társaik pályára lépését. A község csapata számára ez lesz az Év Meccse. Mi is várjuk a kirándulást!

Kíváncsian várjuk, hogy kikből áll majd az Újpest utazó kerete, pl. lehetőséghez jut-e valamelyik cserekapus, milyen összetételű csapatot küld pályára Vignjevic, és hogy bizonyíthatnak-e a fiatalok, a következő hullám.

Posztunk a délután és az este folyamán folyamatosan frissül...

>> A délután elindult, mi viszont még nem feszülünk rá az autópályára, mert dolgozunk. Már ha munkának lehet nevezni azt, hogy az évtized kapusgólját nézegetjük és a szeptember 4-i magyar-románra hangolódunk.

>> Munkaidőben különösen ajánlott ismételten megtekinteni és átélni a Himesházának tavaly hintett 13 gólt ebben a jószándékú, de nem túl magas képminőségű összefoglalóban.  A hasznos időtöltéshez pedig itt a következő tippünk, ugyanis a 2006-os tavaszi menetelés újpesti találatait is érdemes átböngészni.

>> Németh Renáta játékvezető sporttárs dirigálja a Vértessomló-Újpest kupatalálkozót, ha lehet hinni az előzetes híreknek. A mai bíróról mindenképp érdemes átlapozni a mellékelt tanulmányi anyagot, és adatlap is akad.

>> Megérkeztünk. Itt van a falu apraja-nagyja is... Kb. 2-300 lila van jelen, na és persze Reni. Lelátó nincs, büfé és toitoi annál inkább!

>> Kovács a kapuban, fiatalok a kezdőben szép számmal. Balajcza Szabi kedélyesen és előzékenyen beszélget a szurkolókkal, eközben a VIP-ben Filkor Attila, Kabát Peti és Forró Gyuszi élvezik a vértesi napsütést.

>> A 6. percben Bardhi berobban, fejel, és a hálóba juttat egy jobbról bekanyarított beadást. Zeng a "Gyerünk gyerekek, a falu veletek", ideát pedig jól fogy a sör és a szotyi.

>> Nyolc perc játék után 2-0, Sallói is letette a névjegyét. Magam részéről mostantól nem számolom a gólokat, inkább beállok a sorba sörért.

>> 19. perc és 5-0. Megint Bardhi adott életjelet. Jól dalálunk. Ebből nem lesz Tápiószecső!

Fotók:

wp_20150812_006.jpg

 

wp_20150812_007.jpg

 

Le a kalappal a hazaiak előtt... 6-0-nál is lelkesek, dalolálsznak, éltetik fiaikat. A somlói csapat 80%-a helyi termés. Náluk komolyan veszik a helyi kézműves termék fogalmát...

Biztos senkit sem érdekel, de elmondom, hogy fotózni, sörözni és posztolni nem egyszerű egyszerre. A valahanyadik büfés sorbanállás közben titkon azt remélem, hogy a Kispest ellen is jut a gólokból.  

 

ve1.jpg

 Külön sálat készíttetett a helyi egylet a jeles eseményre. Respect!

ve2.jpg Fotó a "hazai" szektorból... Nincs szigorú elkülönítés, de azért rá-rászólnak az emberre. Amúgy szimpatikusak a rendezők, titkon biztos ők is a Kispest hétvégi kitömésében bíznak. 

 Félidő: 9-0

Második játékrész; az eredmény a félidőben nem változott.

Az a közvélekedés, hogy a kártya/regisztráció hiányában ilyenkor jobb a hangulat és szebben süt a nap. Ami objektíve megállapítható: Reni a második halfban össze-vissza fújdogál. Biztos ez volt a Vad2-féle karriertanácsadóban, ami belsős oktatási anyagként pdf-ben kering MLSZ-es körökben. (Az ivószünet után a jv. "elfelejtette" ellenőrizni a csapatok létszámát. Az Újpest támadást vezetett a jobb szárnyon, az eredmény majdnem gól lett. A játékszer elhagyta a pályát, a közönség és a hangosbemondó együttes erővel értesítette Renit, hogy a hazaiaknak jelenleg nincs kapusa, mert még iszik. Kis magyar való, mindenki kuncogott.)

Felcsendül mindannyiunk idegenbeli kedvence: "Az egész világot átutazom, érted, Újpest a csapatom" és ilyenkor mindegy, hogy 75 vagy 2200 kilómétert utaztál a csapatodért, mert a lényeg az, hogy megmozdultál. A csapatodért.

83. játékperc: 12-1. Hazard lőtte a tucatot jelző stukkót, aztán egy tiziből szépített a Somló. Megvan a becsületgól. A hangulat továbbra is a jobb falunapokat idézi.

ku2.jpg 

VÉGE: 13-1- Akkor továbbjutás. (Utólagos helyesbítés: 14-1. Tényleg bocs.)

 

ku1.jpg

 

Mára ennyi: 13 gól, 500+ látogatásotok itt a blogon és továbbjutás. Szombaton elkenjük a Kispest száját! Jó utat haza mindenkinek! (Vettük a lapot, valójában 14-1-re nyertünk, de Reni és a büfé kissé bezarvart. Ez kicsit amúgy olyan, mint amikor az NSO/rendezők szerint 1700 néző van az MTK meccsén, valójában pedig 79-en látogattak ki a mérkőzésre.)

Lezárás gyanánt pedig összeloptam a hivatalos adatokat:

VÉRTESSOMLÓI KSK–ÚJPEST 1–14 (0–9)
Vértessomló, 1500 néző. V: Németh R. (Horváth Z., Németh I.)
ÚJPEST: Kovács Z. – Nagy I G., Litauszki, Kálnoki Kis, Mohl – Szankovics, Balogh B. – Cseke, Sallói, Bardhi – Tóth P.
G: Igó (84. – 11-esből), ill. Bardhi (5., 18., 20., 68.), Sallói (6., 25., 30., 55.), Suljic (75., 86., 90. – utóbbit 11-esből), Balogh B. (14.), Tóth P. (15.), Cseke (40. – 11-esből)

Hajrá Újpest! Mindenhol csak a Lila!

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mndnhl.blog.hu/api/trackback/id/tr587699910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

törőfan 2015.08.12. 23:05:42

Ahogy nézem, az eredmény mellett a bíró volt a legjobb... Ritka pillanat...

törőfan 2015.08.12. 23:05:45

Gyerekek!!!!! Hamisítjátok a történelmet? És a tizennegyedik?

afs 2015.08.12. 23:23:48

@törőfan: Korrigáltuk. Hálás vagyok a számszaki észrevételért, és ugyanitt kell megjegyeznem, hogy a helyi büfés csapat ingyen sört is biztosított - időnként. Van egy hangulata ezeknek a falumeccseknek!
Újpest FC Szurkolói Blog
süti beállítások módosítása