Újpest FC Szurkolói Blog

2015. augusztus 04. 17:34 - afs

NB1. 3. ford.: Újpest-Békéscsaba 2-0 (2-0)

Félgőz, két gól, három pont

Egyre többen vagyunk kíváncsiak az Újpest FC hazai meccseire: a Paks elleni mérkőzésre 2700-an, a Békéscsaba vendégszereplésére pedig már 3700-an váltottak belépőt. Optimistán kijelenthetjük, hogy a csapat menetelése (és a szabadságolások vége) jótékony hatással lesz az augusztusi nézőszámokra is. Napsütéses focidélutánt, alacsony tempójú mérkőzést és sima 2-0-ás hazai győzelmet tartogatott számunkra a nemzeti bajnokság 3. fordulója.

Kezdő: Balajcza - Nagy G., Heris, Kálnoki Kis, Mohl - Suljic, Balogh, Sankovic, Hazard - Sallói, Perovic

Cserék: Kovács, Vadász, Pávkovics, Gubacsi, Cseke, Bardhi, Tóth P.

Ez a találkozó és ez az ellenfél nem nagyon tette próbára az Újpest védelmét. Ha nagyon megerőltetem magam, akkor 1-2 veszélyesebb csabai helyzet jut eszembe, egyszer a jobb oldalunk aludt el, egyszer pedig a bal félteke hibájából jöhetett befelé egy zavart keltő beadás, ám összességében reális gólveszély nem alakult ki Balajcza Szabi kapuja előtt. Az eltiltásból visszatért Kálnoki jó párost alkotott a magyar mezőnyből rendre kiemelkedő Heris-szel, ők együttes erővel szigetelték el a vendégek támadás-féleségeit. A szélső védőkre sem nehezedett jelentős nyomás, de a rutinos (exfradista) Laczkó megindulásait és összjátékait figyelniük kellett. Ez többnyire sikerült is.

ujphers2.jpgHeris ismét végig magabiztos volt, megoldásait többször taps kísérte (fotó: ujpestfc.hu)

Ami a középső szekciót illeti, az azon belüli duó (Balogh-Sankovic) teljesítményével bővebben foglalkozik a lenti InStat-kimutatás. Érdekes, hogy viszonylag könnyen nyerték meg a párharcaik döntő többségét, szabálytalankodniuk mégis szinte alig kellett.

A labdajáratás mellett a támadásokba is be tudtak kapcsolódni, helyenként tetszetős gurigázás és háromszögelés alakult ki - igaz, sokszor igen lassan. Kapura tartó lövéseket is jegyezhettünk fel a nevük mellé, Sankovic első játékrészben megeresztett sistergős lövését bravúrral tornászta ki Mursits, a békési lilák portása; Bubu pedig a második félidőben a felsőlécet trafálta el egy kb. 20 méterre lévő szabadrúgásból. Legközelebb hátha végre befelé pattan!

 

ujpstat.jpg

A középpályás duó teljesítménye számokban (forrás: InStat Hungary)

A varázslatot a jobb partvonal mellett Suljic, a bal szélen Hazard igyekezett becsempészni a játékba. Előbbiről még mindig megoszlanak a vélemények, nagyon vegyes a megítélése, szerintem pedig meccsről-meccsre javul a hozzáállása és a teljesítménye. Igen, sokszor flegmának, könnyelműnek és öncélúnak tűnik a ténykedése, azonban a kapu elé ezúttal is forintos labdákat tett be az érkezőknek, és a második félidőben odalépései és labdaszerzései is voltak.

Kylian Hazard játékát nagyon lehatárolja, hogy 90%-ban jobb lábbal terelgeti a játékszert, ballal szinte nem ér labdához. A kezdősebessége még nem az igazi, de a cselezőképessége előbb-utóbb a bajnokság egyik leghasznosabb támadó középpályásává teheti. A szélsők egyébként ugyanazt az ívet írták le most, mint a Vasas elleni meccsen: Hazard az első félidőben aktív és szellemes játékot mutatott, a másodikban viszont észrevétlenné szelidült; eközben Suljic az első játékrészt aludta át, hogy a másodikban villogjon és aktívkodjon inkább.

 

ujp01.jpg

Ezen a meccsen nyitott ki ismét a B lelátó, egyúttal elrajtolt a klub családbarát kezdeményezése, a Szevasz Terasz (fotó: Mindenhol Blog // mndnhl.blog.hu)

Elől ismét vékonyak voltunk, és a most játszott 4-4-2-es hadrendben ez azt jelentette, hogy Sallói és Perovic egyaránt nehézkesen volt megjátszható. Lehetőségeik így is adódtak, Pero ráadásul szép gólt stukkolt egy jobbról berepülő beadásból - ez a találat el is döntötte a szombat délután fontosabb kérdéseit. A most játszatott ékpár küzdött-hajtott becsülettel, azonban mezőnyben súlytalanok voltak, és itt kell megemlítenem, hogy sem ők ketten, sem a helyükre a végefelé bedobott fiatalok nem tűnnek megnyugtató megoldásnak. Ide egy dörzsölt befejező támadó kell! (De amíg 3 meccsen 7 pontot szerez az Újpest, addig biztos nem vonulok a klubház elé tüntetni!)

Nem volt nehéz mérkőzés, a csapat javuló játékkal hozta le. Ez ide a megfelelő kifejezés, lehozta, ennél több nem történt. Ennél több nem kellett a Békéscsaba legyőzéséhez.

Hajrá Újpest! Mindenhol csak a Lila!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mndnhl.blog.hu/api/trackback/id/tr817675524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Újpest FC Szurkolói Blog
süti beállítások módosítása