Újpest FC Szurkolói Blog

2015. április 14. 13:28 - afs

NB1. 23. ford.: FTC-Újpest 2-0 (0-0)

Lezárult egy fejezet

A bejegyzés alcíme eredetileg "Lényegében véget ért a szezonunk" lett volna, de végül is úgy döntöttem, kissé megváltoztatom. Azzal az alcímmel ugyanis már a kupaszereplésünket is előre eltemettem volna, azt pedig nagyon nem szeretném még temetni, mert a Videotont igenis el lehet kapni a döntőbejutásért.

Ami az Üllői úton történt: fogalmam sincs, mert nem voltam ott, viszont a pártatlan média szerint "fergeteges" volt a hangulat a szervezett szurkolói csoportok távolléte ellenére is. Akit utólag is rettentőmód feszít a sportszakmai elemezhetnék, az az összefoglalót megtekintheti itt, egy szubjektív beszélgetést Hrutkával és Kokóval pedig itt. Lila és zöld oldalról is volt kint ismerősöm a grupiban, nekik az volt az egymástól független véleményük, hogy a látványos és hangos szurkolás, a koreók és az igazi hangulat nélkül a derbi olyan, mint halászlé hal nélkül: meg lehet enni, de minek? Ezt mindenki döntse el magának - a hangulati és a halászleves dolgot is.

Az újpesti tizenegy így állt fel: Balajcza - Forró, Heris, Litauszki, Nego - Stani, Nagy G., Balogh, Suljic, Andric - Perovic

 

insta.jpg(Forrás: InStat)

 

Röviden a meccsről:

Csapatunk 60 percen keresztül bírta a derbi iramát, ezen belül rövidebb időkre dominálta a találkozót, azután egyszerűen elfogyott. Lehet keseregni a kihagyott helyzetek miatt, meg azon, hogy az ellenfél hálóőre élete formájában védett, de ez sehova se vinne minket. A gólszerző játékos/mentalitás hiánya, a csapat elfáradása és a kispadunk vészes rövidsége megpecsételte a találkozóból hátralévő 30 percet. Ekkor kaptuk a két gólt, a kiállítást, és már az 1-0 után is esélytelen volt a talpraállás. A szerencsének és Szabi bravúrjainak köszönhetjük, hogy a nagyobb verést elkerülte az Újpest.

Az előzetesen is sejthető volt, hogy Böde és/vagy Suljic döntő szerepet fog vállalni a rangadón, de hogy ez a szerepvállalás ennyire tömören és mindössze 5 másodpercbe sűrítve fog lejátszódni, az azért elég drámai volt. Ha Suljic kicsit türelmesebb, akkor még 4-5 méteren át kergethette volna Bödét és végül akár tisztán is szerelhette volna, ugyanis nyilván gyorsabb ő labda nélkül, mint az amúgy is darabos Böde labdával. Viszont nem volt türelmes, szerelni akarta a kapura tartó csatárt, aki köszönte a lehetőséget, dobbantott, a piros pedig villant.

 

suljic.jpg

 

 

 

 

Ami a IV. kerületi főtéren történt: mintegy 1000-1200 fős, vegyes társaság jött össze a városház mögötti téren, ahol a Fidelity gondoskodott a rendezvény kereteiről. Nem ismerem a szervezőket, nem tudom, hogy kik egyeztettek az önkormányzattal, a rendőrséggel, vagy hogy ki intézett kivetítőt, mentőautót meg egyebeket, de köszönet jár nekik. Még ha ez az egy esemény nem is kovácsolta össze a teljes Újpest Családot, azért egy becsületesen jó összetartás és kiállás volt ez, amely rengeteg olyan lila szimpatizánst is megmozdított, aki a kártyás rendszer miatt hosszú ideje már nem látogatott ki meccsre. Sokan jöttek barátokkal, rokonokkal, többen feleségestül és gyermekestül. (Utóbbiakat minden bizonnyal kellemetlenül érintette a tömeghez túl közel alkalmazott pirotechnika; ezügyben jobban tekintettel kell lennünk egymásra!) Összességében számomra a tavalyi kupadöntő hangulatát idézte ez a focidélután.

 

uvh.jpg

 

Ami a Népligetben történt: a szkenner és a tulajdonos ellen tüntető fradisták gyűltek össze egy nagy kivetítő előtt, itt a Monsters nevű csoport szervezte a dolgokat. A létszám megsaccolására nem szívesen vállalkoznék, egyesek szerint 1500-an voltak, mástól 4000-et is hallottam. Szurkolás, tüzezés, füst, sör, tehát ugyanaz, mint
Újpesten, csak pepitában. Ami lilában a "Belga, takarodj!", az zöldben "Kubatov, takarodj!", de helyszíntől és klubhovatartozástól függetlenül zengett-zúgott a "Sz.rházi MLSZ" itt is, ott is. Zárójeles: résztvevő fradista ismerősöm szerint ezen az összejövetelen még kicsit méltatták is az Újpestet, mert míg az FTC-nél egyetlen volt játékos vagy prominens sem emeli fel a szavát a klub körüli történések miatt (kivétel Udvarácz Milán), addig nálunk legalább szóban tiltakoznak a korábbi nagy nevek, pl. olimpiai bajnokok, valamint nyílt levelek kerülnek napvilágra, a kerület polgármestere is nyilvánosan szót emel az áldatlan állapotok miatt stb.

Hogy végleg befellegzett-e ennek az idénynek, azon már nem sokat kozmetikázhatunk az alsóházi csapatok ellen - muszájból be kell húzni 3-4 győzelmet a maradék 7 mérkőzésen. A kupában viszont  (és most ki-ki előránthatja az Értelmező Kéziszótárat, mert egy kulcsszó következik...)  becsületből át kell harapnunk a Videoton torkát az április 28-i visszavágón.

Hajrá Újpest! Mindenhol csak a Lila!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mndnhl.blog.hu/api/trackback/id/tr627352936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Újpest FC Szurkolói Blog
süti beállítások módosítása