Újpest FC Szurkolói Blog

2015. augusztus 25. 17:49 - afs

NB1. 6. ford.: Újpest-Haladás 0-0

Egy pont - és egy idegesítő döntetlen

Egy újabb hazai döntetlen! Ezzel együtt egy újabb elszalasztott lehetőség arra, hogy felzárkózzunk a Felettébb Támogatott Csapat mögé, és kihasználjuk a rosszul rajtoló riválisok bukdácsolását. Mészöly Géza radótlanított szombathelyi alakulata jött, játszott, és majdnem elvitte mindhárom pontot a Szusza Ferenc Stadionból a 6 .forduló góltalan összecsapásán.

Így álltunk neki a Haladásnak: Balajcza - Mohl, Kálnoki, Litauszki, Vadász - Balogh, Sankovic, Nagy G., Hazard - Sallói, Tóth P. (Mindössze 2 idegenlégiós!)

Kispad: erről majd később...

hali01.JPGFelforgatott kezdő, kevés légiós, pihentetett "kulcsember" (forrás: transfermarkt.de)

Röviden: Kálnoki, Lita és Bubu nyújtottak elfogadható teljesítményt, és ennyi. A többi újpesti mezőnyjátékost megnyomhatta a hőség, a vasárnapi zárvatartás vagy a Budapest-Esztergom vasútvonal felújítása, mindenesetre enervált volt és idegőrlő alibimegoldásokkal hozta le a meccset. A múlt heti bakiért és az abból kapott kispesti gólért alaposan betalálták a szurkolók Balajcza Szabit -- és szerintem teljes joggal. Na pontosan ugyanazzal a lendülettel (és fórumozókedvvel) lehet ezen a héten megkövetni hálóőrünket, mert az ő második félidei hárításai nélkül bizony 0-1 vagy 0-2 szerepelt volna a végén az eredményjelzőn.

hali04.JPG

 

 

 

 

 

 

 A legutóbbi két döntetlenünk főszereplője: Szabi (fotó: nso.hu)

Immár 13 bajnoki mérkőzés óta veretlen a Vignjevic-féle Újpest, ám ez csak az ingerszegény szerkesztőségekben kopipésztelő sportújságíróknak érdekes; nekünk, Újpest-szurkolóknak nem az. Mi győzelmeket akarunk, pláne hazai pályán, 3-4000 drukker előtt. A bajnokság rajtja jól sikerült, de azóta sajnos azt látjuk, hogy meccsről-meccsre halványul a játék, fogy a fantázia, vékonyodik a csapat. Ilyen helyzetekben lóg ki a lóláb: nincs vezéregyénisége a csapatnak.  Folyton a csatárkérdésen mantrázunk és ráérő időnkben Szabi portásutódját keressük, de arról elfelejtünk beszélni, hogy még a kanyarban sincs egy karizmatikus, keménytökű, dörzsölt spíler, aki esetleg újpesti kötödésű, de mindenképp grabancon ragadja a csapatot a lélektanilag fontos pillanatban.

hali02.JPG

 

 

 

 

 

 Kiegyenlített meccs, kevés gólveszély (forrás: InStat)

Dominálta az Újpest FC a Haladás elleni mérkőzést? Agyonnyomta a vendégcsapatot? Ráerőltette akaratát? Az Újpest játékosai nyerték meg a párharcok többségét, szerezték a több labdát és játszottak meg kulcspasszokat a megfelelő pillanatokban? Á dehogy. Lapos kis meccs volt egy közepes játékosokból gondosan összeszerkesztett Hali ellen; és a végén még örülhettünk az iksznek. Nem volt olyan labdarúgó a pályán, aki a képességei és a formája alapján eldöntötte volna a három pont sorsát.

hali03.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 Lita nyerte meg a párharcai legnagyobb hányadát (65%), Sankovic passzolt a legpontosabban (89%) (forrás: InStat)

A helyszínen többen figyelmesek lehettek egy közjátékra, amely a hazai kispadnál játszódott le a találkozó 55-60. perce környékén. Az eseményeket jelen sorok szerzője csak másodkézből ismeri, az elmondottak alapján pedig az tűnik valószínűnek, hogy Vignjevic vezetőedző pályára akarta küldeni a csak csereként nevezett Suljicot, de a játékos nem kívánt élni a lehetőséggel, és inkább a cserepadon maradt. Így az edző a gyengécske Hazard helyett végül a macedón Bardhit tette fel a pályára a támadójáték frissítése érdekében. Rejtély, hogy Suljic honnan vette a bátorságot ehhez: nyilvánosan ellenszegülni a vezetőedző utasításának.

Így volt vagy nem így volt? Megy vagy marad Suljic, az ígéretes bosnyák támadójátékos? Ha nem akar AZ ÚJPESTBEN focizni, akkor menjen innen, de gyorsan! (Lehetőleg még az augusztus 31. transzfer-határidő előtt és sok pénzért.) Az idei Felettébb Támogatott Csapat biztos szívesen látná soraiban, és azt beszélik, hogy a tavalyi év Nagyon Támogatott Csapata is elfogadná őt. Menjen! Újpestre csapatjátékosok kellenek, nem rinyáló sztárocskák, akik egyébként még NB1-es mérkőzéseket sem döntenek el egymaguk.

Jövő héten irány Diósgyőr!

Hajrá Újpest! Mindenhol csak a Lila!

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mndnhl.blog.hu/api/trackback/id/tr867732694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

törőfan 2015.08.26. 15:06:19

Az előre játékunk nem elég jó ahhoz, hogy ne lehessen elrontani. Kézilabdás módon körbeadogatjuk a tizenhatos környékét, de semmi lendület, semmi átütőerő. Kapuralövés alig. A tizenéves csatárok még nem elég jók, és szerintem Hazard nem tud többet a magyaroknál. (Remélem "Csoki" jobb lesz mint az elődje....) A védelemben pedig mindig benne van a hibapont (csak most nem használták ki).

Négy hazai iksz: mind a négyet nyerni kellett volna....

Ennek ellenére a DVTK-t lezúzzuk.
Újpest FC Szurkolói Blog
süti beállítások módosítása