Újpest FC Szurkolói Blog

2015. március 01. 19:36 - afs

NB1. 18. ford.: Újpest-Pécs 0-2 (0-1)

Pocsék rajt - ahogy azt megszokhattuk

Legyünk őszinték, az Újpest nem éppen arról híres, hogy jól kezdi a szezonjait. Összefoglaló itt - de vigyázat, erősen korhatáros!

 

Azért ez nem ugyanaz a Pécs volt! Az őszi szezon pofozógépénél alapos téli tatarozást rendeztek, edzők és játékosok jöttek-mentek, a vezetőedzői poszton immár a korábbi Real Madrid-játékos, Robert Jarnit találjuk. Azt a Jarnit, aki alaposan kikalapálta a baranyaiak csapatát, elsősorban a védelmet sikerült prímán finomhangolnia. Kárunkra.

 

Hudák Dávid bemutatkozása szerintem jól sikerült, az új hátvéd a 2. játékrészre szállt be és hibát nem jegyezhettünk fel nála. A Slovantól kikölcsönzött srác jól mozgott a hátsó alakzatban, és láthatóan nem zavarja a játékát a labda. Becsüljük meg!

 

Nemanja Andric, egy másik új szerzeményünk a kezdőcsapatban kapott helyet, de az ő debütálása nem nevezhető nagy sikernek, ugyanis 29 perc játék után megsérült az egyébként addig igen bíztatóan mozgó szerb. Mielőbbi gyógyulást, Nemanja!

 

Akit még ki kell emelnünk: Vasiljevic. Ő az Újpest játékának fazonszabásza, főleg Suljic kényszerű távollétében szervezi ő a középpályát és a támadásokat. Jól átlátja a pályát, képes öletes támadásokat kezdeményezni, vagy ha azt mondjuk nem, akkor is megtalálja a bal oldalon Baloghot vagy Forrót, a jobbon pedig Negót, akik "lesz, ami lesz" alapon majd csak Ojo fejére ívelik a lasztit. Nem mintha bűnbakot kéne kineveznünk, de sajnos Vaszke hajmeresztő középpályás labdaeladása vezetett ahhoz az erősen elkerülhető gólhoz, amit a PMFC a 12. percben ragasztott be nekünk. Érthetetlen, ütemtelen és pontatlan volt az a kislányos passzkísérlet, amit lefülelt a pécsi középpálya, és onnantól már csak fejetlen rohanás volt visszafelé, pedig ez a mostani Nego-Heris-Litauszki-Forró védelem alapvetően jónak nevezhető. Meg merem kockáztatni, hogy ezt a hibát a tavasz folyamán gólokkal és gólpasszokkal fogja feledtetni szerb középpályásunk.

 

Heti Tufa Belga díjunkat klubunk tulajdonosa, R.D. nyerte, aki ismét rávilágított arra az örök igazságra, hogy nem kell folyton közleményeket kiadni, pláne nem megkérdőjelezhető tartalmút. (Respekt jár annak az 1684 nézőnek, aki mégis tiszteletét tette a Szusza Ferenc Stadionban!) A Népsport is elvan a témával, a többi pedig majd kialakul.

 

Játékvezetés: Fábián Mihány sporttárs és csapata nem nőtt fel a magyar szinten egész tempósnak mondható találkozó színvonalához. Sok parázs összecsapást rosszul láttak a bírók, a TV-s visszajátszások alapján 8-10 esetben hibáztak jelentősen. Csapatunk 9 játékossal fejezte be a meccset, a 2 kiállítás jogosnak tűnt (Nagy G. és Heris kapott pirosat).

 

De vissza a csapathoz. Fel a fejjel! A helyzet nem katasztrófális, mindössze nagyon elszomorító. 

 

Hajrá Újpest! Mindenhol csak a Lila! 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mndnhl.blog.hu/api/trackback/id/tr677231635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Újpest FC Szurkolói Blog
süti beállítások módosítása