Újpest FC Szurkolói Blog

2015. október 07. 17:20 - afs

NB1. 11. ford: DVSC-Újpest 1-1 (1-1)

Csere nélkül

Túl közeli ismerősünk lett a döntetlen: 6-szor találkoztunk vele az idei 11 meccsen. Ennek az iksznek viszont kicsit más, jobb íze van, mint pl. a Paks vagy a Felcsút ellen elért döntetleneknek. Az Újpest most úgy hozott el egy pontot Debrecenből, hogy azért szó szerint meg kellett harcolnia. Most megvolt a küzdés, és a nem túlságosan koncentrált DVSC ellen egy pontra jók voltunk. Mindez videón itt, képekben itt, írásban pedig alább.

A Cívisvárosban sincs kolbászból a kerítés, hiába a tavalyelőtti bajnoki cím, a folyamatos "nemzetközi kupaindulás" és a szép stadion, a hangulat mégis gyatra. Kondással (mármint a vezetőedzővel) elégedetlen a közvélemény, a csapat mellől elmaradnak a nézők, az idei ősszel pedig egyértelműen alulteljesített a drágának számító játékosokból álló Loki.

Vingjevic mester kezdője: Kovács Z. - Nagy T., Heris, Litauszki, Mohl - Balogh, Balázs, Bardhi, Hazard, Andric - Diagne

Cserepad: Banai, Forró, Perovic, Sallói, Kabát, Sankovic, Cseke

Nem találok jobb szót erre a meccsre: küzdelmes. De nem abban az értelmben, ahogy a stúdió melegében Prukner Tanár Úr vagy Bozsik Péter küzdelmesnek nevez egy-egy találkozót, hanem a szó vállalütközős, könyöklős és brusztolós értelmében. Olyan ütközések, párharcok és belemenések voltak megfigyelhetők ezen a meccsen, amelyektől időnként csak felszisszenni tudott az egyszeri szurkoló. Na nem a TV-néző, mert a meccset nem közvetítette a megreformált sport-apparát, hanem a helyszínen megjelent 4.000 szemlélő, közte 250-300 újpesti.

aaujpd.jpgDVSC-Újpest 1-1: Balajcza és Sankovic nélkül (forrás: transfermarkt.de)

A játékosok közül röviden Kovácsot, a Heris-Lita-védőpárost és Andricot értékeljük. A nyáron igazolt hálőór eddig csak a kupameccseken bizonyíthatott (ott nem volt nagyon mit), Szabi eltiltása viszont a kezdőbe repítette őt, ahol jól helytállt. A kapott gólról nem tehetett, azt egy jobb napot kifogó Neuer sem piszkálta volna ki a léc alól; a meccs többi jelenetében pedig nem érződött rajta a kilométerhiány. A védőduót is dícséret illeti, rengetegszer kellet játékba avatkozniuk és jól végezték el a melót. A hajrában a DVSC néhányszor valósággal átrohant a fáradó Újpesten, de az egyik (sajnos tetszetős) ellencsapás végén Sidibe az év gólját akarta meglőni, a keresztléc pedig azóta is rezonál. Összességében többet támadtak a piros-fehérek, de a hatásfok és a koncentráció elmaradt, így bánkódhatnak a hazaiak az elhullajtott pontok miatt.

Végezetül Andricot vegyük elő: 60-70 percnyi NB1-es játékot bír el a mostani erőállapota, el is fáradt alaposan, de őt sem cserélte le a mérkőzésen Vignjevic, ahogy szinte az egész csapat érintetlenül vonult le a gyepről. Kicsit olyan volt a láthatóan jobb fizikumú Loki ellen csere nélkül futballozni, mint a Forma-1 hőskorában kerékcsere nélkül abszolválni egy nagydíjat. Mindenesetre ezúttal bejött a kockáztatás. Vissza Andrichoz: bő 1 órát bír, addig viszont képes megmutatni, hogy remekül is tud focizni (gólpassz, ha nem számítjuk Balázs B. belecsúsztatását), és visszatérhet a tavasszal kölcsönben mutatott lendületes játéka.

Röviden a nézőszámról: a megye (félmillió lakos) és a város (200.000 lakos) köztudottan hatalmas sportbarát és lokálpatrióta. Emlékezhetünk, a "régi" nagyerdeiben jobb napokon a reflektorok állványain is lógtak a szurkolók, azonban a szurkolói kártya bevezetése és a relatív eredménytelenség brutálisan megnyirbálta a meccsrejárási kedvet. A 11. forduló másik rangadóján is érdekes volt a hangulat, valamint alacsony az érdeklődés. A vendégszurkolók szemszögéből pedig ez a kispesti blogbejegyzés meséli el a töketlenkedést történteket. (Elhihetitek, hogy meglehetősen ritkán olvasgatom a picipesti posztokat; szurkolói szempontból ők ugyanazt a fejetlenséget élik át, mint mi most szombaton, amikor az übermodern Nagyerdei Stadionban 1, azaz egy pénztárt nyitottak meg nekünk, így 40-50 újpesti vendégdrukker maradt le a meccs elejéről...)

Szóval aki az igazi hangulatot, a focihangulatot keresi, annak lassan tényleg csak a mennyei megyei marad, azon belül is Somogy ajánlható, viszont ha a játékvezető kukoricásba való bekergetése a szempont, akkor meg Heves.

Hajrá Újpest! Mindenhol csak a Lila!

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mndnhl.blog.hu/api/trackback/id/tr677897228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

törőfan 2015.10.08. 09:19:35

Az eredmény jó, a többi szar....

afs 2015.10.08. 09:20:53

Tömör vélemény törzskommentelőnktől :)

Mohl és Nagy T. játéka hogy tetszett?
Újpest FC Szurkolói Blog
süti beállítások módosítása