Újpest FC Szurkolói Blog

2015. szeptember 29. 14:25 - afs

NB1. 10. ford.: Újpest-MTK 2-2 (1-0)

Párhuzamos Univerzum rovatunk jelentkezik

Párhuzamos Univerzum rovatunk jelentkezik. Végre sikerült! Az Újpest maga mögött hagyta pechszériáját, és az MTK ellen magabiztos sikert aratott a Szusza Ferenc Stadionban a mennyei bajnokság 10. fordulójában 2015. szeptember 26-án este. Diagne és Bardhi találatai után a megnyugtató gólt Nagy Tibor csukafejese eredményezte, melyet saját beadásából stukkolt a léc alá. A végeredmény sima 3-0.

A csapat bebizonyította, hogy pszichésen rettenesen erős akkor is, amikor az ellenfél - egy bámulatosan korszerű és kreatív edzői húzás folytán - játszi könnyedséggel kerül létszámbeli fölénybe a mi harmadunkban. Filkor minőségi erősítést jelent: megmozdulásaiban ott van a lendület, taktikailag nagyon érett, játékán érződik a sokéves olasz légióskodás adta plusz.

A játékosok tanultak a DVTK, a Fradi és a Videoton ellen vétett hibáikból. Ez egy olyan mérkőzés volt, amelyen nem csak 70 percig tartott az Újpest ereje, szervezettsége és koncentrációja. A védelem kényszerű átalakítása simán ment. Nagy Gábor beállása pedig látványosan stabilizálta a középpályát. Párharcaink többségét (70%+) megnyerjük, gyorsaságban a magyar mezőny fölé emelkedünk.

Párhuzamos Univerzum rovatunk ezennel búcsúzik. A valóságban történtekről annyit jegyzünk fel, hogy ezen a közepeske iramú találkozón az Újpest focizott, vezetett, aztán kétgólos előnyt elpazarolva 2-2-ra hozta fel vendégét, az MTK-t. A Hungária körúti kék-fehérek "erejét" jól mutatja, hogy az első találatukhoz jobbhátvédünk hathatós közreműködése és gólpassza kellett, a javukra megítélt három tizenegyesből pedig egyet tudtak értékesíteni, azt is csak akkor, amikor már a kiállítás sorsára jutott Balajcza helyett a kameruni csatár, Diagne állt az újpesti kapuban. A mérkőzés folyamán 1-0 (g.: Diagne) és 2-0 (g.: Bardhi) után is számos lövőhelyzetet dolgozott ki Vignjevic alakulata, de a 75. percben elfogyott az erő, a lendület és úgy nagyjából minden. A találkozó összefoglalója itt elérhető, helyszíni fotóink galériája pedig emitt.

Természetesen elkísérjük a csapatot a 11. fordulóban szombat este Debrecenbe, de már előre aggódunk, hogy a piros lapja miatt eltiltását töltő Balajcza Szabi nélkül mire lesz képes a csapat... és mire lesz képes a kritikus 70-75 perc letelte után... Mindenesetre:

Hajrá Újpest! Mindenhol csak a Lila!

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mndnhl.blog.hu/api/trackback/id/tr657848828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

törőfan 2015.09.30. 10:05:48

Hát gyerekek....

Erre már én sem tudok mondani semmit.....

Beszállnék egy debreceni járatba, ha van hely a kocsiba....

afs 2015.09.30. 10:08:12

Kocsiba? Milyen kocsiba? Különvonatot indítunk :)

afs 2015.10.01. 10:05:45

Pedig a régi vonatos túrák (pl. Miskolc, Fehérvár, Debrecen...) hangulata hiányzik neked is, nem?

törőfan 2015.10.02. 10:14:27

A hangulat ok, de mikor érek haza???
Újpest FC Szurkolói Blog
süti beállítások módosítása