Újpest FC Szurkolói Blog

2015. július 16. 16:24 - afs

Őszi beharang

Mellesleg a Paksot fogadjuk az 1. fordulóban

Itthon és Belgiumban készült az alaposan átalakult újpesti keret a szétreformált 2015-2016-os bajnokságra. A vezetőedzői poszton nem történt változás, a csapatot tavalyelőtt kupagyőzelemig, tavaly a 6. helyezésig juttató szerb Nebojsa Vignjevic irányítja az új szezonban is.

A bajnokság július 18-án elrajtol, azonban az átigazolási időszak egészen augusztus 31-ig tárva-nyitva áll, szóval a csapatok keretei még nem tekinthetők véglegesnek. Eddig tíz új spíler került a Megyeri útra, és eddig tizenegy játékos került ki a keretből. Még bármi jöhet... és lesz is utolsóperces faxolgatás, szerződésalánemírás és átjáróház. Na jó, nem bánom, álljon itt egy összesítás arról, hogy mi történt transzferügyben eddig:

Érkezők - honnan:
- Kylian Hazard (Zulte Waregem)
- Kovács Zoltán (D. Bucuresti)
- Gubacsi Zoltán (Diósd - kölcsönből tért vissza)
- Kálnoki Kis Dávid (MTK)
- Filkor Attila (Avellino - AC Milan)
- Windecker József (ETO) 6-8 hónapra kidőlt sérülés miatt
- Pávkovics Bence (Pécs)
- Tóth Patrik (UTE utánpótlásból)
- Mohl Dávid (Pécs)
- Cseke Benjámin (MTK - kölcsönbe érkezett)
- Sallói Dániel (Sporting Kansas City utánpótlásból)

Távozók - hova:
- Filip Stanisavljevic (Platanias)
- Darwin Andrade (Standard Liege)
- Dusan Vasiljevic (SC Ritzing)
- Sandro Tcvejba (szabadon igazolható)
- Nagy János (szabadon igazolható)
- Berat Ahmeti (szabadon igazolható)
- Toricska Rajmond (szabadon igazolható)

Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
- Kim Ojo (KRC Genk)
- Hudák Dávid (Slovan)
- Nemanja Andric (ETO)
- Loic Nego (Charlton Athletic)

ujak.jpgEgy képen az újak, és a rutin kedvéért Balajcza Szabi is odaállt (fotó: ujpestfc.hu)

 

Szurkolói szempontból a nyár legfontosabb fejleménye volt, hogy az MLSZ fakultatívvá tette a szurkerkártya alkalmazását. A tavalyi szerencsétlenkedés és a jelentős nézőszámzuhanás hatására (?) a szövetség a klubok hatáskörébe utalta a kártyás macerát, ez a döntés a jegyhezjutás egyszerűsödését és ezen keresztül a szervezett szurkolói csoportok (valamint a hangulat) visszatérését eredményezhetik. Bízom abban, hogy a hazai D-n és az idegenbeli túrákon is ez fog látszódni!

Ami pedig a nemzeti futballbajnokság idei nyitófordulóját illeti, a Labdabiztos Blog beharangozójával nem nagyon lehet melléfogni. Kiegészítésképp és saját felelősségre rá lehet pillantani a Nemzeti Sportra, az Indexre vagy az Origóra, mely orgánumok nyomokban labdarúgást és meccsközvetítést tartalmazhatnak.

Egyébként pedig idén végre megszakad a régi hagyomány: legyakjuk a Paksot, győzelemmel nyitjuk az új idényt és nem szeptember közepén kapunk észbe, hogy nahát már tart a bajnokság.

Hajrá Újpest! Mindenhol csak a Lila!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mndnhl.blog.hu/api/trackback/id/tr377632826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Újpest FC Szurkolói Blog
süti beállítások módosítása