Újpest FC Szurkolói Blog

2015. június 03. 11:46 - afs

NB1. 30. ford.: Újpest-Kecskemét 3-0 (2-0)

Hetedik

Persze biztos rengeteget számít a játékosainknak a hétmeccses győzelmi széria, a tisztességes búcsú a hazai közönségtől, valamint az Újpest/UTE százharminc éves címere. Biztos. Ugyanilyen súllyal kell megemlítenem, hogy az MLSZ nevetséges licenszügyi döntései miatt soros ellenfelünk, a Kecsó (amely ősztől az NB3-ban lesz kénytelen folytatni) alulmotiváltan, temetői hangulatban és dacosan érkezett a Megyeri útra. Na mindebből egy langyoska kis hazai mérkőzés, valamint egy pofás szezonzáró győzelem kerekedett. Így zárult a dicső tavaszi hadjáratunk: a zsinórban hetedik győzelem 3-0.

kte3.jpgMint kiskutya az ugatásba: Balogh Bubu tavasszal nagyon belejött (fotó: ujpestfc.hu)

Off. Ráérő idejében valaki legyen szíves kommentben felvilágosítani jelen sorok szerzőjét arról, hogy Bekő Balázs trénert miért sztárolta agyon a magyar sportújságírás. Tisztában vagyok a tényekkel, a Kecskeméti TE erőn felüli szereplésével, a szépnek mondott támadófocijukkal, a sikeresen beépített fiatal játékosokkal stb. De ha a tabellára tekintünk, erre a kegyetlenül őszinte, idén még 16 csapatot számon tartó táblázatra, akkor azt látjuk, hogy a KTE az alsóházban fejezte be a bajnokságot úgy, hogy Bekő tréner szezonközben, kurtán-furcsán bejelentett távozása padlóra nyomta a csapatot. A magyar Mourinho meg ilyenek... Jövőre a diósgyőri kispadon igazolhatja hírét, azzal viszont számolnia kell, hogy a miskolci közönség nem lesz elégedett a szimpatikus középcsapat koncepcióval. On.

Uccsófordulós kezdő: Balajcza - Nego, Hudák, Litauszki, Forró - Heris, Suljic, Balogh, Stani, Andric - Ojo

Uccsófordulós cserepad: Banai, Nagy G., Perovic, Sankovic 

Szombat délután mintegy 1400 néző gondolta úgy, hogy jelenlétével és szurkolásával kifejezi köszönetét az Újpest játékosai és stábja felé, együttérzését a Kecskemét csapatával, valamint utálatát az MLSZ-szel szemben. A tényleg ragyogó győzelmi sorozat és a verőfényes napsütés sem hozta ki azt a 3-4000 szurkolót a Szuszába, akik nagyon kellettek volna egy méltó fináléhoz. Kesergek emiatt? Nem. A nézőszám szerintem sok esetben pompás barométere annak, hogy mi történik a fociban, mik a fejlemények a klub körül, milyen a közhangulat. Jelenleg bajok vannak, ez nem újdonság; Újpesten ugyanúgy pesszimista a jövőlép, mint Bács-Kiskunban, a IX. kerületben vagy Győrben. A nézők választottak: többségük távolmaradással fejezte ki véleményét. Rettenetesen sok elk.rt dolgot láttunk már eddig is a foci világában, Blattert, Csányit, ezüstgólt, vuvuzelát és Stadler FC-t, szóval azért elég magasan van a drukkerlény ingerküszöbe.

kte1.jpg

 

 

Kölcsönjátékosaink gólöröme - Kim Ojo és Nemanja Andric egyaránt betalált (fotó: ujpestfc.hu)

 

De hogy a találkozóról is szó essék: 3 röpke észrevétel.

1.: Perovicnak ismét kevés játékperc kellett a találathoz: Ojo cseréjeként érkezett (61.p.) és Forró mesésen megrajzolt beadását gólra váltotta (86.p.), és egyébként is meg kell tartanunk ezt a montenegrói srácot! 

2.: Bizton kijelenthető, hogy Forró Gyula maga mögött hagyta tavaszi tompaságát, és fokozatosan lendült formába az évszak végére. Lehet mondani, hogy az időzítés kicsit szerencsétlenül alakult, de így is odakerült a Dárdai-féle válogatotthoz, ami nyilván feldobta balhátvédünket. Szurkolunk neki.

3.: Őrségváltást nem jelent, de remek gesztus volt, hogy csapatkapitányunk (Szabi, aki 35 esztendős) a 49. percben átadta helyét a gólvonalon saját nevelésű hálóőrünknek (Banai, 21 éves). A debütáláshoz gratulálunk Banának, aki egyébként korosztályos válogatott játékos. A szupermotiválatlan KTE nem tornáztatta meg különösebben.

kte2.jpg

Így búcsúztak el a kecskeméti lilák az élvonaltól. Ők a licenszügy egyik nagy kárvallottjai (fotó: KTE-facebook)

 

Indulhat a nyári szünet, kíváncsian várjuk az ilyenkor szokásos jövés-menést! Átigazolási pletykákkal az uborkaszezonban ez a blog nem foglalkozik, de mindenkit bátorítanék, hogy tájékozódjon, olvasson és fórumozzon teljes erőbedobással a nyári hőségben is. Valahogy csak ki kell húznunk az MB1 első fordulójáig, amit július 17-én rendeznek.

Hajrá Újpest! Mindenhol csak a Lila!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mndnhl.blog.hu/api/trackback/id/tr977508514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Újpest FC Szurkolói Blog
süti beállítások módosítása