Újpest FC Szurkolói Blog

2016. március 22. 17:13 - afs

NB1. 26. ford.: Békéscsaba-Újpest 1-0

Leadtuk a bentmaradáshoz fontos 3 pontot?

A kezdésre összesereglett 1.400 néző, köztük a kb. 250 vendég szurkoló pontosan tudta, hogy mik a prioritások: a Csabának életbevágóan fontos az NB1-es tagság kiharcolása, ellenben a kupa leljesen mindegy; a vendég Újpestnek pedig elsődleges a kupagyőzelem, de az elhullajtott bajnoki pontok miatt már lényegében beleférhet pár betli, de semmi esetre sem a közvetlen riválisok ellen.

 

cs2.jpg

 

Túl sok szót nem érdemes erre a gyatra meccsre pazarolni. Volt egy összeszedett Békéscsaba, egy alulmotivált Újpest, sok bosszantó hiba és rengeteg rossz megoldás, valamint egy csereként szerephez jutó, de a döntő pillanatban fel sem ugró Mohl Dávid, aki mögül a 89. percben győztes gólt fejelhetett a hazaiak játékosa. Nézni is kínos volt a vergődést, pláne a kapott gólt. De a találat után legalább Windecker jól leordította a hibázó Mohlt. Valami érzelem, mégis.

 

cs3.jpg

 

Sokunknál kihúzta a gyufát Diarra alacsony színvonalú játéka is, de a gond alapvetően nem az ő szintjén volt, hanem az összes játékos hozzáállásával: annyit tettek, hogy kivitték a mezeket a pályára és várták a gólt. A sereghajtó ellen 90 perc alatt csak 2-szer kaput találni, miközben a tabellautolsó 5-ször is nagy védésre késztette Balajczát... szóval beszédes számok ezek... (Szabi tartotta meccsben a csapatot, egészen az utolsó percekig.)

 

cs1.jpg

 

 

Bajnokin legutóbb a Diósgyőr elleni december eleji hazain lőttünk 1-nél több gólt (egész pontosan kettőt), viszont a nulla is rég fordult elő: október, Paks, rettenetesen rossz forma.

Jön egy kis szünet a válogatott barátságos meccse miatt.

Hajrá Újpest! Mindenhol csak a Lila!

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mndnhl.blog.hu/api/trackback/id/tr958479420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

törőfan 2016.03.23. 08:52:30

Nem hiszem, hogy leadtuk volna...

Egyébként a Bcsaba biztos kieső (vagy szerintetek megelőzi a Puskást is meg a Vasast is?), ugyanakkor a nemzetközi induláshoz soha nem volt (nem is lesz) ilyen közel: elég a döntőbe jutniuk...

Sajnos a motiváció teljesen hiányzik, az mtk ellen ugyanez volt a baj.

Vesszőparipám, hogy a szerkezet sem a megfelelő: nincs balhátvéd (se jobb), Kecskés szerintem jobb, mint Kálnoki, Balogh ezzel a sebességgel nem szélső, labdaszerzőnk túl sok van (Szankovics, Windecker, Balogh), irányítónk nincs, Angelov jó, de nem árnyékéknek stb...

Remélem, a Vasas nem ellenünk támad fel...

afs 2016.03.23. 09:04:10

Akinek volt "szerencséje" látni testközelből a Békéscsabát, a Vasast és a Gyakadémiát, láthatta, hogy mennyire minőségtelen mindhárom gárda. Egyiknek sem lehetne helye egy erős NB1-ben.

Ha választanom kéne, akkor a Csaba maradjon bent, a többi pedig mehet a levesbe.
Újpest FC Szurkolói Blog
süti beállítások módosítása