Újpest FC Szurkolói Blog

2016. március 15. 13:34 - afs

NB1. 22. ford.: Újpest-Debrecen 1-1

Újabb döntetlen

Legutóbb a Szusza Ferenc Stadionban - 2014 nyarán - egy felejthetetlen, utolsó percekben szerzett győztes góllal legyűrtük a Lokit. Akkori csodás találatunkat Simon Krisztián szerezte. Azóta még két ikszet értünk el Debrecenben, úgyhogy már nagyon ki voltunk éhezve egy Loki-verésre!

Egy szenzációs meccsel és győzelemmel nyitottunk és egy halovány, vártalan teljesítménnyel folytattuk a tavaszt. Nagyon vártuk a forduló rangadóját, bízva abban, hogy szeretett csapatunk megint győztes arcát mutatja a pályán.

A kezdő sípszó után úgy éreztük, mintha még mindig az előző, MTK elleni meccsen lettünk volna: rengeteg hibát és sok elpasszolt labdát láttunk. Ez meg is bosszulta magát, mert nálunk hiba hibát követett, majd érkeztek a villámgyors debreceni támadások, amelyek során igencsak meleg perceket éltünk át. A legveszélyesebb akció végén, amikor már Szabi is verve volt, a gólvonalon álló Nagy Tibor mentett meg minket a góltól.

Jobbhátvédünk pár perccel később cserét kért, mert egy szerencsétlen ütközést követően a térdét fájlalta. A helyére Kecskés Ákos állt be. Gratulálunk az első meccséhez és még sokat kívánunk neki utólag is! A kényszerű csere után a védelmet fel kellett forgatnia a szakmai stábnak (Vignjevic mester a kétmeccses eltiltása miatt a lelátóra került erre a meccsünkre még). Heris jött ki jobbra Nagy T. helyére, és a belga játékos helyére került be Kecskés Lita mellé középre.

Az első félóra után megszűntek a debreceni rohamok és már-már a szünetet vártuk, amikor egy jól kivitelezett esést kővetően 11-eshez jutott a Loki. Szakály beverte, 0-1. A közel állók élesen kritizálták az esetet, mi messzebb voltunk és az esésen kívül semmi mást nem láttunk. (Érdemes a két megítélt büntetővel kapcsolatban a debreceniek szurkerblogjának véleményét is elolvasni itt.)

Kellett 50 perc, amikor feltámadtunk a 3 félidős tehetetlen játékunkból. Szépen lassan kezdtük megszállás alá venni a vendégek térfelét és dinamikusabban és pontosabban játszani, mint két hete a Vidi ellen. Balogh kihagyta a kihagyhatatlant, pedig kétszer is próbálkozhatott. Lencsét gólhelyzetben elsodorták, ekkor még elmaradt a tizi. 5 perccel a vége előtt beérett minden próbálkozásunk, amelynek végén egy Angelov által kiharcolt tizenegyest Lencse Laci értékesített. Ekkor már Kabát Peti is pályán volt, aki átadta a bűntető lövésének lehetőségét Lencsének. Szép volt, Peti!

Ki kell, hogy mondjuk, hogy a játék képe és a helyzetek alapján a döntetlen igazságos. Jó félórája volt mindkét csapatnak. Egy döntetlen sosem rossz a Loki ellen, de így két egymás követő meccsen már nem annyira jó, ha a második helyre pályázunk. Nagyon sűrű a mezőny, következő meccset hozni kell. A program is sűrű, talán jó is, hogy nem marad idő a számolgatásra.

Hajrá Újpest! Mindenhol csak a Lila!

Képeink:

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mndnhl.blog.hu/api/trackback/id/tr458396538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Újpest FC Szurkolói Blog
süti beállítások módosítása