Újpest FC Szurkolói Blog

2015. november 20. 10:15 - afs

Magyar Kupa: Újpest-ZTE 1-1 (0-0)

Nyűg és nyűglődés

Látható volt ezen a szeles novemberi estén a nyűglődés. Az, hogy annyira hiányzott a ZTE elleni kupavisszagávó az Újpest játékosainak, mint őzikének az erdőtűz. Pedig a válogatott szünet után elméletileg még jól is jön egy rákészülő tétmeccs a fontos hétvégi bajnoki előtt. A játékosok nem így gondolták. Ébresztő, fiúk, szombaton Kispestre megyünk!

Ők nyűglődtek a kezdőcsapatban: Kovács - Nagy T., Heris, Litauszki, Forró - Hazard, Balogh, Nagy G., Cseke, Sallói - Perovic

Ők a kispadon: Balajcza, Mohl, Kálnoki, Andric, Balázs, Diagne, Sankovic

Ők szenvedtek a lelátón: kb. 500 szurkoló, aki vette a fáradságot

Hazard még mindig nem találta meg a formáját, de most legalább becselezte magát a tizenhatoson belülre, ahol jól felrúgták; a megítélt büntetőt Balogh Bubu értékesítette. Nem tudtuk lehozni a meccset kapott gól nélkül egy másodosztályú csapat ellen. Diagne csereként fél órát kapott, de ennyi idő is elég volt neki ahhoz, hogy megcsinálja a show-t, rápróbáljon a tizire és összevesszen Balázzsal, majd Sallóival. Senkit sem illet dícséret a mutatott teljesítményért, de Cseke és Bubu valamennyire felfelé lógtak ki a mezőnyből.

Számtalan helyzetet dolgozott ki a csapat, a vendégek rengeteg amatőr labdaeladást ajándékoztak nekünk, így a játék jórészt a ZTE kapujának 20-30 méteres körzetében zajlott. Ennek ellenére kevés lövés ment kapura, és a hibát hibára halmozó zalaiak robotolós védekezéssel (valamint némi szerencsével) megúszták a verést. Egyértelmű, hogy koncentrációhiány és görcsösség áll az Újpest gólszegénységének hátterében... ziccerben rendre rossz döntést hoznak a lila támadók. Önbizalomtabletta orvosi javaslatra adható?

Az őszi szélben didergő szurkolók szíve és lelke pont nem a foci, hanem a félidei szünet egyik jelenete kapcsán melegedhetett meg. Történt ugyanis, hogy a második játékrészt megelőző kezdőrúgáshoz egy fiatalember sétált oda télikabátban és sapkában. A hangosbemondó közölte, hogy klubunk egykori játékosa, a leukémiával küzdő Lázár Bence fogja útjára indítani a labdát. A lelátó egyemberként tapsolt és biztosította támogatásáról Bencét. A meghatottság tapintható volt. Hisszük, tudjuk, hogy Bence megnyeri ezt a csatát!

A szombati bajnoki Kispesten pedig vagy csata lesz, vagy csak bohócligás lötyögés, de azért kíváncsian várjuk. Legalább kiderül, hogy ébresztőnek jó volt-e a Zete elleni alibi.

Frissítve galériával:

Hajrá Lilák! Mindenhol csak a Lila!

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mndnhl.blog.hu/api/trackback/id/tr328093440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

törőfan 2015.11.20. 15:01:42

Hát igen, igazi fociláz lett úrrá az országon...

A klubnál sem mindenki tért még magához. A honlap szerint a Honvéd-jegy előbb 1000 ft, most 1300 ft: ehhez képest nekem 1400 volt....

Arról nem beszélve, hogy kispestre csak szervezetten érkezhetünk, de vannak parkolók (?)

Jó lenne már egyszer Rossi csapatát is megverni, mert eddig még nem jött össze. Gondolom Vaszke is készül...
Újpest FC Szurkolói Blog
süti beállítások módosítása