Újpest FC Szurkolói Blog

2015. május 19. 12:23 - afs

NB1. 28. ford.: Újpest-MTK 1-0 (0-0)

Litagól

Az idény végére egész szépen leeresztett a kék-fehér lufi, de a Hungária körútiak így is befocizták magukat az Európa Liga selejtezőjébe. Mondjuk az ottani szereplésükben nem lesz sok köszönet, de ez már legyen az ő bajuk. Az viszont közös ügyünk, hogy miközben épül az új MTK-aréna, addig a Szuszában fogják játszani a nemzetközi mérkőzéseiket. Az előzetes pályabejárás  - szerencsénkre -  nem sikerült valami jól, mert egy Litauszki-féle szabadrúgásgóllal az Újpest otthon tartotta a győzelemért járó három pontot.

Kezdésnek: Balajcza - Nego, Litauszki, Hudák, Forró - Heris, Stani, Nagy G., Suljic, Bardhi - Ojo

Padnak: Banai, Addo, Tcveiba, Sankovic

Egy stabil középpályásunk eltiltás miatt nem állhatott Nebojsa Vignjevic rendelkezésére: Balogh Bubu (aki az ezt megelőző 27 bajnoki mindegyikén kezdő volt) 5-sárgás eltiltás miatt került a lelátóra, és emiatt kicsit át is kellett fazonírozni a középpályát: a Nagy-Stani páros került belülre, Heris tolódott ki a jobb vonal mellé, Suljic a bal partvonal mentén fogócskázott, Bardhi pedig ötletszerűen mindenhonnan a kapu fölé lőtte a labdákat. (Suljic 2-3 alkalommal prímán simította le a labdát a macedónnak, de a célzással ezúttal gondok akadtak.)

 

mtk1.jpgBalacza: Ismét lehúzta a rolót (fotó: mtkbudapest.hu)

 

Az ellenfél teljesítményéről annyit tartok érdemesnek kiemelni, hogy az MTK nem igazán tudott felpörögni erre a meccsre, és egy-egy kósza rövid időszakon kívül nem tudott jelentős nyomást gyakorolni az Újpestre. Kanta borzasztó gyenge napot fogott ki, alig mutatott meg valamit a rá pedig nagyon is jellemző szellemes szervezőjátékból. Amikor viszont a középpálya közepén területhez jutott, akkor megvillant a technikája, ám ez most kevés volt ahhoz, hogy érdemben veszélyt teremtsen, vagy hogy helyzetbe hozza Torghellét. A jó Sasa ezen a meccsen kevésbé volt közel az agyvérzéshez és a kiállításhoz, de ezúttal is kellemetlen ellenfélnek bizonyult... összességében azonban a Hudák-Lita páros jól őrizte. Mémalapanyagnak továbbra is 10/10.

 

mtk2.jpgLitauszki: ő is a bajnokság végére érett be (a háttérben az elnyomott Torghelle)  (fotó: mtkbudapest.hu)

 

Érdekességek csak úgy:

- Rövid a lila pad: Banai hálóőr és 3 mezőnyjátékos foglalt helyet a kispadunkon... ilyen alacsony létszámra emberemlékezet óra nem volt példa (szük a keret, és volt ezúttal is eltiltott valamint sérült játékosunk)

- Túl közeli ismerős: Erdős jv. sporttárs fújta az Újpest-MTK bajnokit, amiben az lehet feltűnő, hogy mindkét csapat legutóbbi meccsét is ő dirigálta. Nekünk egy hete a bajnokságban (Nyíregy-Újpest 2-4), a kék-fehéreknek pedig a Ligakupában mindössze 3 nappal a szombati összecsapás előtt (DVSC-MTK 3-1)

- Clean sheet: az idei 28 bajnoki meccsen ez volt a csapat és egyúttal Balajcza Szabi 13. kapott gól nélkül teljesített találkozója. A mérkőzések felén nem kapunk találatot, emberek! Mi lehetne Újpesten, ha még gólszerzőnk is lenne?!

- Sárgás eltiltás miatt hiányzott a pályáról Balogh Balázs. A 25 éves középpályás először hiányzott bajnokiról a 2014/15-ös kiírásban. Eddig mind a 27 meccsen pályára lépett, ráadásul mindegyiken kezdőként. Idén eddig 2 gólt jegyez, hasonlóan a most eredményes Litauszkihoz.

- Győzelmi széria: sorozatban ötödik bajnokiját is megnyerte az Újpest FC. Vignjevic mester feltett szándéka, hogy a hatodikat is teljesíti a csapat. 

 

mtk3.jpgÚjpest: 5-ös győzelmi sorozat. Jöhet a hatodik! (fotó: ujpestfc.hu) 

 

Van még 2 kocogós bajnoki ebből a felemás idényből, és szépségtapasznak még mindig meglehet az 5-6. hely. Sok jelentősége nincs, hogy hanyadik helyen végez az Újpest, ráadásul a várható nyári jövés-menés és az újonnan bejelentett szabályok miatt jövőre egy teljesen átrendezett játéktéren kell szerepelnünk. (De legalább lepottyant egy bizonyára tanulságos, olaszországi tanulmányi utazás a hozzáértők számára.)

Hajrá Újpest! Mindenhol csak a Lila!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mndnhl.blog.hu/api/trackback/id/tr47466646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Újpest FC Szurkolói Blog
süti beállítások módosítása